Mellem Taleban og fremtiden

Der er en ny æra på vej for de unge i Kabul i Afghanistan. Montagen 'Mellem Taleban og fremtiden' fortæller om en generation, der trodser traditionerne og forsøger at sætte dagsordenen for deres egen fremtid.

Der er en ny æra på vej for de unge i Kabul i Afghanistan.Montagen 'Mellem Taleban og fremtiden' fortæller om en generation,der trodser traditionerne og forsøger at sætte dagsordenen forderes egen fremtid.

I Kabul har Zarghonar smidt burkaen iskraldespanden og kører på arbejde i sin egen bil med et tyndttørklæde om håret. Når hun har fri, laver hun hemmelige aftaler meden mand over mobiltelefonen.

Sportsjournalisten Omid rapporterer ommuslimske kvinder, der spiller volley, gifter sin søster væk og serind i sin egen fremtid.

Zarghonar og Omid tilhører, hvad de selvkalder Afghanistans ”Generation Voices of Rocketts”. Hele deres liver de faldet i søvn til missilernes vuggesang. Men for næsten treår siden fik de håbet igen, da Taleban blev fjernet fra magten.

Zarghonar trækker hver morgen i cowboybuksernevel vidende, at det afføder stærke reaktioner fra de afghanskemænd, der har svært ved at acceptere hendes spinkle forsøg på atbryde med traditionen.

Og netop mændenes opfattelse af kvindekønnethar behov for en ansigtsløftning, hvis kvinderne skal gøre sigforhåbninger om en friere fremtid.

Med sin mikrofon prøver Omid at givekvindestemmerne plads. For når pigerne stik imod den gængseopfattelse smider tørklædet og trækker i sportstrøjen, laver hanindslag til sporten efter nyhederne.

Montagen 'Mellem Taleban og fremtiden'fortæller historien om den generation, der som den første i mangeår, kan påvirke sin egen fremtid, hvis ellers den afghanske fortidvil løsne grebet om dem.

I den hektiske hovedstad prøver de unge hverisær at sætte en ny dagsorden for, hvilket liv de skal leve ifremtiden. Men alting starter i det små.

Det er historien om hvordan fremtidenskærlighed ser ud på afghansk.

  • Montagen 'Mellem Taleban og fremtiden' sendes på P1lørdag 11. september kl. 16.00 og igen torsdag16. september kl. 13.00.

Tilrettelæggelse: Marie Grundtvig Buss og PukDamsgård Andersen

Facebook
Twitter