Melodi Grand Prix-festen flytter til Herning i 2017

Årets Grand Prix By 2017 er Herning. Den musikalske fest foregår i Jyske Bank Boxen.

Årets Grand Prix By er Herning. Fra venstre: Administrerende direktør i MCH, Georg Sørensen, Underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme og Borgmester i Herning Lars Krarup (Foto: Anette Dige Kongsdam © Type 1)

Når danskerne skal finde vinderen af næste års Melodi Grand Prix, foregår det i Årets Grand Prix By, Herning den 25. februar 2017 i Jyske Bank Boxen. Konfettikanonen bliver ladt, og stemmerne justeret i Herning og omegn, når Årets Grand Prix By næste år er vært for både Melodi Grand Prix 2017 og MGP 2017. Seerne og juryen vælger, hvem der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest lørdag den 25. februar 2017, og det er Jyske Bank Boxen, der lægger hus til. Traditionen tro overtager børnene scenen og festen, når MGP 2017 afholdes ugen efter – lørdag den 4. marts 2017 i Boxen.

”Melodi Grand Prix er en folkefest, og i Herning ser vi frem til igen at blive vært for en kæmpe musikfest for alle aldre. DR er den største kulturinstitution, Danmark har, og vi har, blandt andet sammen med MCH Messecenter Herning, tradition for et rigtig godt samarbejde med DR om store begivenheder i byen. Så i februar 2017 vil vi igen vise Danmark, at kombinationen DR, MCH og Herning Kommune er garanti for et godt show,” fortæller Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

Godt gensyn

Årets Grand Prix By, Herning var senest vært for Melodi Grand Prix i 2009 og 2013, og DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme ser igen frem til samarbejdet med byen. ”Vi skal til Herning, og det bliver et glædeligt gensyn. Melodi Grand Prix og MGP passer perfekt til byen, og Jyske Bank Boxen er et af de bedste steder i landet at producere tv i, så vi har de ideelle rammer at arbejde med. Der er også altid en forrygende stemning blandt publikum i Jyske Bank Boxen, og det smitter af på de to shows og når helt ud i stuerne til både de store og de små seere, så vi glæder os rigtig meget,” siger han. I Herning Kommune er forberedelserne i fuld gang, og der er lagt op til en fest for alle byens borgere. "Melodi Grand Prix bliver en stor fest for kommunens indbyggere. I forbindelse med både Melodi Grand Prix og børnenes MGP bliver hele Herning Kommune inviteret til fejring, og vi laver samtidig en pulje til Melodi Grand Prix-aktiviteter, som skoler, ældrecentre, institutioner og andre kan bruge til at fejre Grand Prix’et. Frem mod februar vil vi desuden indbyde både detailhandel, museer, uddannelsesinstitutioner, restauranter og andre interesserede til et samarbejde om at gøre februar 2017 til én stor Grand Prix-måned i Herning Kommune,” forklarer Lars Krarup.

Store forventninger

Der er tradition for, at værtskabet for Melodi Grand Prix og MGP skifter kommunehænder, og det er der en mening med, hvis man spørger DRs underholdningschef. ”Melodi Grand Prix og MGP er hele Danmarks shows, og derfor er det naturligt for os, at vi kommer rundt i hele landet. Vi prioriterer at skifte by fra år til år, fordi vi ved, at Melodi Grand Prix og MGP samler hele befolkningen, og det kan vi virkelig mærke, når vi kommer rundt i landet. Det er en fest for alle, og derfor vil vi også give muligheden for at så mange som muligt kan være med,” fortæller Jan Lagermand Lundme. Sidste gang, Herning var vært for Melodi Grand Prix, var i 2013, hvor Emmelie de Forest vandt og bragte Danmark til sejr ved Eurovision Song Contest, så det er ikke alene stemningen, men også forventningerne der er store til næste års show. ”Vi er begyndt at lytte til de mange sange, vi har fået tilsendt, og der er altså noget at glæde sig til. Sangene er i god kvalitet, og det skal de også være, for vi skal i finalen til Eurovision næste år, så vi gør os virkelig umage for at skabe et show i verdensklasse,” forklarer Jan Lagermand Lundme.Billetter til Melodi Grand Prix 2017 i Jyske Bank Boxen kan købes fra den 30. september klokken 12.00. Læs mere på DRbillet.dk. Billetter til MGP 2017 i Jyske Bank Boxen kan købes fra den 14. oktober klokken 12.00. Læs mere på DRbillet.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter