Mette Bluhme Rieck bliver vært på DR Sporten

Den hidtidige vært på ’Guld i købstæderne’ på DR1 skal fremover være vært i DRs sportsudsendelser.

  • Mette Bluhme Rieck bliver vært på DR Sporten. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mette Bluhme Rieck (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mette Bluhme Rieck (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mette Bluhme Rieck (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Mette Bluhme Rieck (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 5

Hidtil har hun fundet ”Guld i købstæderne” og ”Guld på godset”, men fremover bliver det i DRs sportsudsendelser, at Mette Bluhme Rieck skal beskæftige sig med ædelmetal.

Den 33-årige journalist skifter fra denne måned fra at lave livsstilsprogrammer i DR Danmark til at blive vært på DR Sporten. Her skal Mette Bluhme Rieck blandt andet være vært på de daglige sportsudsendelser og også på de store sportsbegivenheder, som der ikke mindst kommer mange af i 2016, hvor der både er OL i Brasilien og fodbold-EM.

”Mette er et af landets største værtstalenter, som vi er glade for at få ind på DR Sporten. Hun har som tidligere elitespiller i volleyball og adventure-racer sporten tæt på hjertet, og hun har allerede bevist sig som vært på DR1. Derfor er vi også glade for, at Mette nu vil hjælpe os med at løfte DR Sporten endnu mere,” siger DRs sportschef Søren Vestergaard.

Mette Bluhme Rieck er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010, men hun har også en HA i organisation og ledelse fra Roskilde Universitet, hvor hun læste fra 2003 til 2006. Mette Bluhme Rieck har været ansat i DR siden sin praktiktid i 2008, og udover at være redaktionssekretær på børneprogrammerne ’Store Nørd’ og været med til at lave ’Price & Blomsterberg’ og ’Gaden, hvor det offentlige forsvandt’, har hun de seneste år været vært på DR1-programmerne ’Antikduellen’, ’Guld på godset’ og ’Guld i købstæderne’.

Altid en sportspige

Selv siger Mette Bluhme Rieck, at hun altid har været en sportspige, og at hun både har dyrket og fulgt sport med stor passion hele sit liv.

”Så selvom det måske kan virke, som om der er langt fra min glæde ved antik og design til sport, er det overhovedet ikke tilfældet for mig. For mig er det en fantastisk mulighed for at kombinere en af mine store interesser og mit arbejde – og det er jo helt vildt privilegeret. Og jeg kan jo altid se, om jeg kan nå et loppemarked i pausen, hvis det er en lidt sløj kamp,” smiler Mette Bluhme Rieck.

Hun glæder meget til fremover at skulle sende rigtig meget direkte fjernsyn.

”Det er ikke noget, jeg har gjort mig så meget i hidtil, men som der bliver rig mulighed for på DR Sporten. Vi går et fantastisk sportsår i møde, og jeg er helt vildt beæret over at få lov til at være med i den startopstilling, der skal bringe blod, sved og tårer fra de store øjeblikke helt ud i sofaerne,” siger DRs nye sportsvært.

Mette Bluhme Rieck tiltræder sit job på DR Sporten i denne uge og vil kunne ses på skærmen første gang i det nye job i december.

FacebookTwitter