Midnight Run - krimikomedie med Robert De Niro

Den træfsikre krimikomedie Midnight Run blev et folkeligt come-back for Robert De Niro.

Den træfsikre krimikomedie Midnight Run blev et folkeligtcome-back for Robert De Niro.

"En af de mest underholdende, bedst udførte ogoriginale road-film, der nogensinde er lavet", kaldte det anseteamerikanske fagblad "Variety" kriminalkomedien ”Midnight Run”, daden havde premiere i 1988. Og fortsatte med at fremhæve Robert DeNiros præstation som en forhenværende betjent, der er ude på atscore den store gevinst og trække sig tilbage med en net sumpenge.

Filmen blev et folkeligt come-back for De Niroefter en række film, der ikke slog an i forventet målestok. De Nirofinder her en afslappet, underfundig komediestil, som han mestrermed charme og finesse.

Robert De Niro danner par med Charles Grodin,som spiller en revisor, Jonathan Mardukas, der stjæler 15 millionerdollars fra en heroin-handlende gansterboss i Las Vegas. Jonathanvil bruge pengene til godgørende formål, men så nemt får hanselvfølgelig ikke lov at slippe. For Robert De Niros barske,kyniske Jack Walsh hyres af Mafiaen til at indfange Jonathan og forhundrede tusinde dollars udlevere ham til rette vedkommende indenfredag midnat. Jack får hurtigt fat i Jonathan, men på turen tværsover Amerika indtræffer der både komiske og dramatiskekomplikationer.

En slags venskab

Robert De Niro og Charles Grodin fik lov tilat improvisere en del af deres dialoger, og det giver denneactionkomedie et helt specielt præg af spontan realisme ogpsykologisk træfsikkert vid. De Niros Jack er ikke et af Gudsbedste børn, men alligevel en mand af megen drenget charme, ogmellem ham og hans fange udvikler der sig en slags venskab, somingen af dem kunne forudse fra starten.

Filmen er instrueret af Martin Brest, der ogsåfik store succeser med Eddie Murphy-filmen "Frækkere end politiettillader" og "En duft af kvinde" med Al Pacino. Men "Midnight Run"anses stadig for denne talentfulde filmskabers mest helstøbtefilm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk