Mig og min alder (1:6)

I ’Mig og min alder’ rejser Line Baun Danielsen i seks afsnit på opdagelse ind i fænomenet alder. Hun søger svaret på hvordan mennesket udvikler sig igennem de forskellige aldre. En rejse hvor hun sætter sig selv og kendte danskere på spil via eksperimenter.

I ’Mig og min alder’ rejser Line Baun Danielsen i seks afsnit påopdagelse ind i fænomenet alder. Hun søger svaret på hvordanmennesket udvikler sig igennem de forskellige aldre. En rejse hvorhun sætter sig selv og kendte danskere på spil viaeksperimenter.

Med det klare formål at blive klogere på hvadder kendetegner mennesket i de forskellige aldre, senderprogrammets vært, Line Baun Danielsen, både sig selv og andre ud påen eksperimentel rejse i dokumentarserien ’ Mig og min alder’. Ogdet bliver en rejse, der gør både Line Baun Danielsen og seerneklogere på, hvilken udvikling man kan vente sig senere i livet, oghvordan man skal se på sine børn.

Serien løber over seks afsnit, og hvert afsnitbeskriver 10 år i menneskets liv, og første afsnit dækker altsåperioden fra 1-10 år, andet afsnit 10-20 år og så videre.

”Jeg var så tæt på ikke at gøredet!”

Fra seriens første sekund udfordrer Line BaunDanielsen sig selv, som menneske og som studievært. Serien åbnernemlig med at Line træder op af Øresunds frysende vand i 4 gradersfrost for at begynde sin rejse, som livet også begyndte på jorden –med at træde op på landjorden. Og det bliver kun begyndelse på deudfordringer, som Line kaster sig ud i for at blive klogere påmenneskets udvikling.

”Den mest grænseoverskridende oplevelse underoptagelserne til mig og min alder var nok, da vi var i Oxford forat få scannet min hjerne til det femte program om alderen 40-50år”, fortæller 44-årige Line Baun Danielsen og uddyber:

”Jeg stod dér foran en kæmpe scanner og fik atvide, at jeg skulle have hele kroppen kørt ind i et smalt rør, hvorder dårlig nok var plads til at vende sig. Og på grund af denvoldsomme larm og lys som scanneren udsendte, skulle jeg ogsåudstyres med både briller og ørepropper. Det var en klaustrofobiskoplevelse og ubehagelig situation. Jeg var så tæt på ikke at gøredet!”

Kendte danskere medvirker

Iseriens første program, der handler om barnets udvikling fra en sækkød og knogler til et tænkende og selvstændigt individ, bliver LineBaun Danielsen lagt til at sove en hel nat på en søvnklinik medkonstant infrarød kamera-overvågning. I rummet ved siden af hendeligger en baby, der ligesom Line har fået monteret elektroder påhovedet der natten igennem kan måde deres hjerneaktivitet mens desover, for at undersøge hvordan barnets søvn er vidt forskellig fraden voksnes – og for at vise hvorfor søvn er så vigtig for barnets– og menneskets udvikling.

Det er også i det første program, at denradikale politiker Margrethe Vestager og eks-eliteroeren EskildEbbesen, sammen med hver deres barn, stiller op til en test, derviser, hvad vi kan forvente af et fire-årigt barn – og ikke mindsthvad vi ikke må forvente, at barnet er i stand til. I løbet afseriens afsnit er de øvrige kendte danskere der medvirker bl.a.:Kuglestøderen Joachim B. Olsen, Krøniken-skuespilleren BenjaminHasselflug, verdensmesteren i banecykling Alex Rasmussen,skuespilleren Paw Henriksen, komikeren Thomas Wivel og mangeandre.

Facebook
Twitter