Millioner af tyskere så 'Ørnen' med tysk tale

DR TV-Dramas serie fik 4,5 millioner seere - eller en million mere end forventet, da den søndag havde premiere i Tyskland.

Michael (David Owe) har gang i alt sit elektroniske grej for både at hjælpe Hallgrimg og Marie i Sverige samt Frandsen, som forsøger at få styr på Sergejs danske forbindelse. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)

DR TV-Dramas serie fik 4,5 millioner seere - eller en millionmere end forventet, da den søndag havde premiere i Tyskland.

Millioner af tyskere havde sat sig til rette ilænestolen eller sofahjørnet, da DR TV-Dramas serie ’Ørnen’ søndagaften havde tysk tv-premiere på den landsdækkende kanal ZDF.

18 procent af alle tyskere, der havdefjernsynet tændt søndag aften mellem klokken 22.00 og 23.35, hørtetyske ord komme ud af munden på eksempelvis Ghita Nørby og JensAlbinus i serien, der på tysk har fået navnet ’Der Adler - Die Spurdes Verbrechens’. Sammenlagt svarer det til, at 4,5 millioner seerekiggede med, fremgår det af seertallene fra ZDF (Zweites DeutschesFernsehen).

Mest sete nordiske

På tv-kanalen med hovedkontor i Mainz er mangodt tilfreds med seertallene, da man på forhånd havde håbet på 3,5millioner seere. Den hidtil mest sete nordiske krimi i Tyskland harværet de svenske Wallander-serier, som opslugte mellem 14 og 17procent af de tyskerne med skærmen tændt.

I Tyskland har man valgt at slå ’Ørnen’safsnit sammen to og to, og hos DR TV-Drama er man både glade ogtilfreds med seriens succes i Tyskland og med de mange kræfter, derer investeret i den tyske versionering af serien.

Pæn modtagelse i tyskeaviser

De tyske aviser og blade modtager genereltogså ’Der Adler’ fint. Nyhedsmagasinet Der Spiegel kalder ’Ørnen’”en medrivende krimi, der byder på spektakulære billeder, flotmusik og skuespillere, der ”ser lige så godt ud, som stjernerne ien californisk sæbeopera”.

Magasinet Stern giver især roser tilhovedrolleindehaver Jens Albinus, men Berliner Zeitung benævner’Ørnen’ som en ”gedigen krimi i den skandinaviske tradition”.

’Der Adler’ vises også de kommende tre søndagepå ZDF klokken 22.00. Stationen har været co-producent på serien,der fortsætter på DR1 til efteråret.

’Ørnen’ får også snart premiere på NRK1 iNorge - med dansk tale. Her kommer serien på skærmen fra torsdagden 27. januar.