Mindeudsendelse for Klavs Bondebjerg

P2’s litteraturmagasin, Alfabet, mindes digteren Klavs Bondebjerg og genudsender nogle af hans radioessays og rejsebreve på søndag 27. juni kl. 13.

P2’s litteraturmagasin, Alfabet, mindes digteren KlavsBondebjerg og genudsender nogle af hans radioessays og rejsebrevepå søndag 27. juni kl. 13.

’Menneske for en dag’ kaldte Klavs Bondebjerg– der netop er død, kun 50 år gammel – det bind udvalgte digte, somudkom for et par måneder siden. Og her finder vi destillatet af etaf tidens betydeligste lyriske forfatterskaber. Ikke mindst somkærlighedsdigter udviklede Klavs Bondebjerg sin helt egen tone.

Fem digtsamlinger og et bind rejsenotater fraNordafrika og Mellemøsten omfatter hans forfatterskab. Men dertilkommer så en særlig genre, som Klavs Bondebjerg gjorde til sin heltegen. Et radioforfatterskab kan man kalde det. Klavs Bondebjerg hari en årrække hørt til en af radioens mest personlige stemmer ogbåde hans rejseskildringer fra den arabiske verden og hanserindringsstykker er enestående eksempler på, hvad tekst, stemme,lyd og musik i forening kan udrette.

Det var ikke mindst Klavs Bondebjergs aldrigsvigtende tillid til ordenes betydning, som gjorde ham til så storen radiokunstner.

Søndag 27. juni kl. 13-14 sender Alfabet på P2Klavs Bondebjergs rejsebrev ’Den mauriske café’ og det radiofoniskeerindringsessay ’Skæv og på knallert’.

Anette Bruun Johansen har tilrettelagtudsendelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk