Monopolets helte - 12 kærlige portrætter af en tv-tid

DR2 tager tråden op fra ’Husker du...’ og ’Tidsmaskinen’ med ny finurlig arkivserie, der kalder på smilet og forundringen. Første udsendelse sendes søndag 21. september.

Poul Martinsen (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

DR2 tager tråden op fra ’Husker du...’ og ’Tidsmaskinen’ med nyfinurlig arkivserie, der kalder på smilet og forundringen. Førsteudsendelse sendes søndag 21. september.

Der var engang, hvor vi danskere ikke havdenoget valg; der var kun én tv-kanal. Selv om vi ikke lige var istødet til tattoo fra Edinburgh eller aftenenstv-teatertransmission fra Det kongelige Teater, så sad vi deralligevel, aften efter aften foran husaltret. For der var ikkeandet.

’Monopolets helte’ er et kærligt og finurligtportræt af en tid, der virker lysår væk, og som brat stoppede, daTV2 kom på banen i 1988. Gennem 12 afsnit præsenterer serien detbedste og lidt af det værste, Danmarks Radio kunne præstere. Detskæve, det fremsynede og det mest kiksede.

Monopolets helte

I hvert afsnitinterviewes og portrætteres en eller to af de personligheder, derfik størst betydning undervejs, ’Monopolets helte’. Seerne kanblandt andre møde:

Poul Nesgard (ungdoms-tv) Poul Martinsen (dokumentar) Gorm & Gregers (lørdagsunderholdning) Jørgen Mylius (musik) Preben Heide (Provinsafdelingen) Poul Thomsen (naturprogrammer)

Seerne kan blandt meget andet genopleveballaden omkring Poul og Nulles forkætrede julekalender ’Jul oggrønne skove’ og få et gensyn med Gorm og Gregers’ Lørdagskanalen,der med sin blanding af underholdning og seriøs journalistik fiktre millioner danskere til at tilbringe deres lørdag aften foranskærmen.

Med ’Monopolets Helte’ tager DR2 tråden op frade tidligere serier ’Husker du...’ og Tidsmaskinen’, som med storsucces og i en humoristisk tone har givet den nærmesteDanmarkshistorie nyt liv.

Første udsendelse med Poul Nesgaard sendessøndag 21. september kl. 21.00.

FacebookTwitter