The Mothman - Mørkets budbringer

John havner i en lilleby, hvor et skrækindjagende væsen hjemsøger beboerne og varsler katastrofe. Gyser-drama med Richard Gere.

John havner i en lilleby, hvor et skrækindjagende væsenhjemsøger beboerne og varsler katastrofe. Gyser-drama med RichardGere.

De uhyggelige og uforklarlige begivenheder idenne historie er angiveligt baseret på hændelser, som faktisk erforegået i den lille by Point Pleasant i West Virginia. Mange afbyens beboere har set et insektlignende væsen i menneskestørrelse.Nogle mener, at det er en ånd, som har taget bolig i en sommerfugl,og at ånden er vækket af en for længst afdød indianerhøvding. Derer enighed om, at væsenet har forårsaget områdets eneste størrekatastrofe.

Væsenet

John Klein er journalist på Washington Post oger lykkeligt gift med Mary. Den aften, hvor de har besluttet atkøbe deres drømmehus, forulykker de i bilen, og Mary omkommer. Førhun dør, spørger hun John, om han så "det". Og hun efterlader entegning af et forvrænget menneskeansigt midt i et vinget,insektagtigt væsen. To år efter krydser dette væsen atter hansvej.

Han er på til Virginia midt om natten, da hansbil pludselig går i stå på en øde vejstrækning. Da han søger hjælp,trues han med et jagtgevær, fordi det er tredie nat i træk, hanbanker på døren og beder om hjælp. Han er havnet i den lille flækkePoint Pleasant i West Virginia, flere hundrede kilometer ude afkurs og på et tidspunkt, hvor han umuligt kan have kørt så langt.Han kan jo heller ikke have været der de to foregående nætter. Menhan bliver hurtigt klar over, at de lokale knoldesparkere har andetend jord i hovedet. De har nemlig set det væsen, hans konetegnede.

Katastrofen

Den smukke politikvinde Connie, der redder hamfra jagtgeværet, tror også på, at der er overnaturlige kræfter påspil. Alle kommer nemlig til hende med deres sære oplevelser, oghun har kendt beboerne som ærlige og jordbundne mennesker hele sitliv. Desuden har hun selv oplevet ting og sager. Sammen går de igang med at undersøge, hvad der foregår, og finder ud af, at detinsektlignende væsen har varslet katastrofer flere steder påkloden. Samarbejdet med Connie giver John nyt mod på livet,kærligheden spirer - men hvilken katastrofe vil morgendagenbringe?

Richard Gere blev stjerne tidligt i sinkarriere, bl.a. med "Officer og gentleman". Lige siden er hanvokset som skuespiller og skifter ubesværet mellem romantiskkomedie, bl.a. "Pretty Woman", og højspændt drama, f.eks. "PrimalFear", hvor han også spillede sammen med Laura Linney. Hun er en afamerikansk films mest roste unge karakterskuespillere,Oscar-nomineret for "You Can Count On Me" og den aktuelle "Kinsey"(Gere har aldrig været nomineret, skønt han har vundet alle muligeandre priser). Instruktøren Mark Pellington har tidligere udfoldetsit betragtelige talent i "Arlington Road".

Originaltitel: The Mothman Prophecies.

Facebook
Twitter