Motor Mille og landets børn redder havets dyr

Sidste år reddede Ramasjang bierne sammen med børn rundt om i landet. Nu er det tid til at redde havets dyr. I påsken skyder Ramasjang indsatsen i gang, hvor børn ikke er for små til at gøre en stor forskel.

Sidste år var ’Ramasjang redder bierne’ en stor succes, og nu vender ’Ramasjang redder’-projektet tilbage. Den her gang med ’Ramasjang redder havets dyr’ med Motor Mille i front for årets indsats. I påsken skyder Ramasjang indsatsen i gang, og her er børn

Sidste år var ’Ramasjang redder bierne’ en stor succes, og nu vender ’Ramasjang redder’-projektet tilbage. Den her gang med ’Ramasjang redder havets dyr’ med Motor Mille i front for årets indsats, som er meget mere end et tv-program.

Igen i år overøser Ramasjang nemlig børnene på alle platforme med en 360 graders indsats, der har børnene i centrum. Gennem mange forskellige initiativer vil Ramasjang sætte fokus på leg og læring om havets dyr. På både flow og digitalt samt til arrangementer landet over opfordrer Motor Mille og resten af Ramasjang de danske børn til at samle plastik og sortere deres affald, så det ikke ender i havet og truer dyrelivet.

- Jeg er uendelig stolt over at gå forrest med fanen i år, hvor vi for andet år i træk søsætter projektet ’Ramasjang redder’. Det er et fantastisk vigtigt projekt, der samler, engagerer og aktiverer Danmarks børn på tværs af landet. Det er så vigtigt at styrke børnene i en verden fyldt med trøstesløse nyheder og fortælle dem ’Hey, der er håb, og du kan godt gøre noget – uanset hvor gammel du er’. Projektet skal gerne skabe håb og indsigt i børnehøjde i den verden, der omgiver dem. Ramasjang inviterer ind i et børnefællesskab, hvor børnene vil opleve, at de kan gøre en forskel sammen. En læring, de forhåbentlig tager med sig videre i livet, fortæller Mille Gori, der står i spidsen for ’Ramasjang redder havets dyr’.

Meget mere end børne-tv

’Ramasjang redder havets dyr’ er meget mere end tv. Projektet indeholder både shows, spil, støttesang, fiktionsserier og arrangementer rundt om i landet – alle aktiviteter, hvor børn på forskellig vis lærer og leger sig til at redde havets dyr for plastik.

’Ramasjang redder havets dyr’ realiseres blandt andet gennem fiktionsserien ’Bobbel og Gælles Mission’, der kommer i fem afsnit. Her lærer Motor Mille og andre Ramasjang-værter på underholdende vis børnene om havets dyr, og hvorfor plastik i havene er et problem. I programmerne stifter børnene bekendtskab med Bobbel, Gælle, de skøre søpølser Gordon og Freddy og mange flere af havets søde indbyggere.

Udover fiktionsserien kommer der også fem shows, hvor Motor Mille med hjælp fra Danmarks børn vil samle så meget plastik op i naturen som muligt. Motor Mille får hjælp fra Rosa, Hr. Skæg, Kristian, Silja, Onkel Reje og resten af Ramasjangs værter, når de sammen med et hold børn vil dyste mod hinanden om at blive dagens ’Super Redder’. Til sidst i showet finder vi ud af, hvor meget plastik alle Danmarks ’Ramasjang Reddere’ har samlet, og der kåres ugens ’Super Reddere’.

Børn kan tilmelde sig som ’Ramasjang Reddere’, hvor de skal ud i naturen og samle plastik, hvorefter de får et diplom for deres indsats. Børnene kan hver uge følge med i showet og se, hvor mange ’Ramasjang Reddere’ der har meldt sig, og høre om den store forskel, børnene gør hver uge for at redde havets dyr fra plastik. Imellem de ugentlige shows kan børnene også dykke ned i ’Ramasjang Redder’-spillet i Ramasjang- appen, plus se plastiksvinet Finn Falk fra Ramajetterne og fakta-programmer om havets dyr på DRTV og i Ramasjang-appen.

Ude i virkeligheden kan børnene hen over sommeren mødes til Ramasjangs arrangementer rundt om i landet, hvor børnene i fællesskab med Motor Mille skal ud og redde havets dyr og samle skrald. Første gang bliver til årets Naturmøde i Hirtshals til maj, hvor man blandt andet kan gå på Ramasjang-hav-skattejagt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Senere på året vil der blandt andet også være arrangementer i samarbejde med Århus Festuge og Kulturmødet på Mors.

- ’Ramasjang redder havets dyr’ er et eksempel på, hvor langt vi kan komme, når vi lader indhold være meget mere end et tv-program. Indsatsen folder sig ud som fiktionsserie, app-spil, sange, indsamlingsshow, korte fakta-formater og som workshops og events ude i virkeligheden – alt sammen indhold, der er med til at lære børnene at passe på verden omkring dem og give dem oplevelsen af, at de betyder noget. Pointen er, at selvom man er lille, kan man gøre en stor forskel - og at det er allersjovest at gøre forskellen sammen, fortæller Lærke Vindahl, chef for B&U.

Internationalt anerkendt projekt

’Ramasjang redder bierne’ var sidste års projekt, hvor børn og voksne landet over deltog i kampen for at redde bierne. Over 3.000 børn mødte op til Ramasjangs arrangementer rundt om i Danmark, 200.000 blomsterfrø blev plantet og i alt 5.874 børn meldte sig som ’Ramasjang Reddere’ ved sidste års indsats.

Det er et projekt, som netop er blevet udtaget til den internationale Public Service-konference ’Input 2019’, som finder sted i Bangkok til maj, og tidligere i år modtog ’Ramasjang redder bierne’ TV-Pris for bedste børneprogram samt en 3. plads for Best Online Project of the Year til Prix Europa i 2018.

I år gælder det om at redde havets dyr, og så kan vi se frem til, hvem Ramasjang og Danmarks sejeste børn skal ud og redde næste år.

’Bobbel og Gælles Mission’ kan ses i fem afsnit på DR Ramasjang og DRTV fra den 14. til 18. april klokken 17.30. Showet ’Ramasjang redder havets dyr’ bliver sendt på DR Ramasjang og DRTV fra fredag den 19. april og de efterfølgende fire fredage klokken 17.30. Og allerede fra i dag er ’Ramasjang redder’-spillet klar i Ramasjang app’en.