Musikken flytter ind på DR K

Med DR K har musikken fået et helt nyt hjem, hvor der både er plads til koncertoptagelser og musikprogrammer, rock og klassisk, nyt og gammelt.

  • (Foto: Elona Sjögren)
  • (© DR)
1 / 2

Med DR K har musikken fået et helt nyt hjem, hvor der både er plads til koncertoptagelser og musikprogrammer, rock og klassisk, nyt og gammelt.

Chefredaktør for musik, Ole Mølgaard, byder DR K velkommen med stolthed: "Dansk musik er inde en storhedstid. Talentmassen er enorm og danskerne lytter til mere musik end nogensinde før. På DRs flader skruer vi op for musikken i den kommende tid. På den nye kultur- og historiekanal DR K kommer der ikke bare en fast ugentligt klassisk koncert, ofte vil man kunne se opera, der kommer et fast ugentligt jazz program med Chris Minh Doky som vært, og endelig vil vi jævnligt vise koncerter og programmer om rytmisk musik. Og altsammen selvsagt med et særligt fokus på den danske musik. Aldrig har der været så meget musik på tv som i den kommende tid"

Klassisk i primetime

Den klassiske musik har fået sit eget koncertporgram hver søndag kl. 20.00, DR K Klassisk, der bl.a. viser koncertoptagleser fra Koncerthuset. Søndag 8. november står der DR UnderholdningsOrkestret og Mozart på programmet, mens man ugen efter kan møde den meget roste - og kun 21-årige - Malkovinder, Joshua Weilerstein dirigere DR SymfoniOrkestret. DR K Klassisk genudsendes lørdag eftermiddag samt onsdag sent om aftenen.

Jazz med Minh

Hver torsdag aften er der jazz på DR K. I den forbindelse byder vi stolt den internationalt anerkendte bassist, Chris Minh Doky velkommen i DR. Chris vil hver torsdag byde vores seere velkommen til en række dokumentarer og koncerter om og med jazzmusikken. Vi lægger ud med programrækken, Icons Among Us.

Første afsnit sendes torsdag 19. november kl. 21.55 - og her sættes der fokus på jazzens væsen og musikernes arbejde med at finde sig selv i musikken. De følgende afsnit sendes ligeledes torsdag omkring kl. 22 - og de genudsendes tirsdag aften sent.

Danske sange

Den danske sangskat har også fundet sin plads på DR K. Hver dag kl. 17.55, og når DR K siger godnat, kan man høre et af DRs kor synge en dansk sang. Det kunne fx være DRs professionelle voksne kor, DR VokalEnsemblet, der synger ”Stille hjerte”, DR PigeKoret, der synger ”Sneflokke kommer vrimlende” eller DR BørneKoret, der synger Halfdan Rasmussen! Læs mere her

 Enestående koncerterI 2010 får DR K-seere også mulighed for at se optagelser fra de helt unikke koncerter, som DR Underholdnings-Orkestret har sat i scene sammen med Efterklang, Thomas Dybdal, Choir of Young Belivers og Under Byen. Helt enestående samarbejder med impone-rende og anmelderroste resultater!

DR K bliver også den foretrukne kanal for opera-elskere. Det er planen, at der skal sendes opera ca. en gang om måneden, og indtil videre står der titler som Manon Lescaut, Cosi Fan Tutte, Don Giovani, La Boheme og Tosca på programoversigten.

Gensynsglæde

Endelig har Bonanza valgt at vise en række legendariske musikudsendelser og koncerter - fx:

Bonanza sender på DR K hver dag mellem 18 og 20 med det efterspurgte guld fra DRs arkiver.

Yderligere oplysninger kan fås hos: Line Breuning tlf. 3520 6392 / 2854 6392 mail: libr@dr.dkDR Markedsføring Presse

 

Facebook
Twitter