Musikprogrammet - Hiphop - den nye pop

Genren, der begyndte som en udskældt subkultur, har for længst indtaget hitlisterne, og hiphop er i dag den bedst sælgende musikgenre i USA. Men hvad betyder det for musikken, og hvor skal den gå hen herfra?

Genren, der begyndte som en udskældt subkultur, har for længstindtaget hitlisterne, og hiphop er i dag den bedst sælgendemusikgenre i USA. Men hvad betyder det for musikken, og hvor skalden gå hen herfra?

Musikprogrammet har mødt den visionærePharrell Williams fra producerduoen The Neptunes. Han er blot én afde hiphop-producere, der har taget turen dybt ind i popindustrienmed sine udfordrende beats. Han har foræret popstjerner som JustinTimberlake og Gwen Stefani en helt ny og mere rå stil, og gjortpoppen til et sjovere og mere eksperimenterende sted at være.

Som en slags modsætning til Pharrell kan duogså møde den amerikanske rapveteran KRS-One, der ser det som sinpligt at holde fast i hiphops værdier, som de blev formuleret for25 år siden. Han kan ikke fordrage MTV og skelner mellem rap sommusikstil og hiphop som livsstil.

I studiet får Anja Pil Overby besøg afrapperen L.O.C. og produceren Jules Wolfson fra Nexus Music, derbl.a. står bag Nik & Jay. De fortæller om, hvorfor hip hop erblevet så populært, både i sin rene form og som elementer i det, vii dag bare opfatter som popmusik. Og om, hvordan det er at at værealles darlings efter så mange år i skyggen af mainstream.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk