'Når tilbud dræber' får sin syvende pris

Tom Heinemanns dokumentar er blevet kåret som bedste dokumentar på Ibiza International Film Festival. Tidligere har den blandt andet modtaget en Prix Italia.

Journalist Tom Heinemann er nomineret til Cavlingprisen (Foto: Privatfoto © Type 1)

Tom Heinemanns dokumentar er blevet kåret som bedste dokumentarpå Ibiza International Film Festival. Tidligere har den blandtandet modtaget en Prix Italia.

Dokumentarfilmen ’Når tilbud dræber’, der blev vist på DR1 isommeren 2006, har modtaget sin syvende pris. Heraf er de seksinternationale.

På Ibiza International Film Festival i Spanien er Tom Heinemannsdokumentar netop blev kåret som ’bedste dokumentarfilm’. ’Nårtilbud dræber’ går tæt på de elendige arbejdsvilkår for visseindiske bomulds- og tekstilarbejdere, og det er disse vilkår som -ifølge dokumentaren - danner grundlag for mange varetilbud tillavpriser i både ind- og udland.

Vist i mange lande

Det er Heinemann Medier og Lynx Media, der har produceretdokumentaren for DR, og de seneste to år har den blandt andet væretvist i de andre nordiske lande, i Japan, Frankrig, Polen, Canada ogIrland samt på den arabiske tv-station Al Jazeera. 'Når tilbuddræber' har tidligere modtaget den prestigefyldte Prix Italia-prisog priser i Tjekkiet, Slovakiet og Frankrig. Derudover modtogdokumentaren også en pris fra Foreningen for UndersøgendeJournalistik herhjemme sidste år.

’Når tilbud dræber’ har flere vinderchancer snart, da programmetogså er blandt de nominerede til den prestigefyldteFICA-filmfestival i Brasilien. Her er en anden tv-serie fra DR2,nemlig Jakob Gottschaus tv-serie om forureningens historie, ogsåblandt de nominerede.

Laver fællesnordisk side

Sammen med den norske kollega Erling Borgen er Tom Heinemannlige nu i gang med at lave en fællesnordisk serie af dokumentarfilmom globaliseringens udfordringer.

Midt i maj viste DR1 dokumentaren ’Et tårn af løfter’, derhandlede om, hvordan teleselskaberne Telenor og Ericsson fårproduceret mobilmaster i et livsfarligt arbejdsmiljø i Bangladesh.I Norge har tv-udsendelsen vakt enorm opsigt og været forsidestof ilængere tid.

Facebook
Twitter