'Naturpatruljen' får børnepris

Dr. Pjuskebusk og venner er lærerige og underholdende på samme tid, hedder det. De har netop fået en nyindstiftet børnepris.

Naturpatruljen får årets børnepris 2004 (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

Dr. Pjuskebusk og venner er lærerige og underholdende på sammetid, hedder det. De har netop fået en nyindstiftet børnepris.

Martin, Ketil og dr. Pjuskebusk fra børneprogrammerne'Naturpatruljen' på DR 1 modtog tirsdag TDC Børneprisen.

Prisen, der er på 25.000 kroner, blev i år uddelt for førstegang, og den blev overrakt ved et stort arrangement tirsdageftermiddag for 500 børn mellem fire og ti år i Pumpehuset iKøbenhavn.

Det er Børns Vilkår og TDC, der har indstiftet børneprisen, somskal belønne initiativer, handlinger og arbejder, som fremmer detgode børneliv i Danmark, som det hedder.

"'Naturpatruljen' er rigtig god børneunderholdning, somkombinerer biologiundervisning med humor, fantasi og musik på ensærlig og ny måde. Det er lærerigt og underholdende på samme tid,"siger Alberte Winding, der er ambassadør for Børns Vilkår.

Børn har selv valgt

'Naturpatruljen', der i det virkelige liv hedder Martin Keller,Ketil Teisen og Sebastian Klein, er begejstrede over at fåprisen:

"Vi er især stolte af, at det er børnene selv, der harindstillet 'Naturpatruljen'. Det er netop dem, vi laver tv til, ogvi er meget stolte over, at de er så glade for udsendelserne,"siger de.

'Naturpatruljen' valgtd at give pengene fra prisen - andelen på12.500 kroner - til den såkaldte Skolefe (Sanne Kastrup Olsen) fraRudkøbing og projektet 'Børn i misbrugsfamilier', som fik den andendel af TDC Børneprisen ved tirsdagens uddeling.