'Nikolaj og Julie' fik en Emmy

De havde en Emma - nu har 'Nikolaj og Julie' også fået en Emmy ved den amerikanske tv-verdens svar på filmbranchens Oscar i New York

Det er kærlighed ved første blik, da Nikolaj og Julie møder hinanden, og der går ikke lang tid før, de er blevet gift og venter barn. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)

De havde en Emma - nu har 'Nikolaj og Julie' også fået en Emmyved den amerikanske tv-verdens svar på filmbranchens Oscar i NewYork

For andet år i træk lykkedes det mandag nat DR at vinde en"International Emmy Award", der regnes for at være den amerikansketv-verdens svar på filmbranchens Oscar.

Ved prisuddelingen på New York Hilton blev DR TV-Dramas serie omdet kriseramte par 'Nikolaj og Julie' - spillet af Peter Mygind ogSofie Gråbøl - kåret som "Bedste Dramaserie". Det skete i skarpkonkurrence med tre andre serier: den australske 'Medical DefenseAustralia', den spanske 'Cuéntame como paso' og BBC-serien 'Wakingthe Dead'.

Det var 31. gang, den internationale Emmy Award blev uddelt, ogdet var anden gang, DR fik prisen. Sidste år løb TV-Dramas serie'Rejseholdet' også med en Emmy. International Emmy Award har tilformål at fremme produktionen af og hædre fremragende tv-programmerfra lande uden for USA. Emmy'erne uddeles af Det InternationaleAkademi, der er uafhængigt og har medlemmer fra flere end 50 lande,og i alt blev der givet priser i syv kategorier.

"Jeg er helt fantastisk glad for, at vi har vundet. Det kannæsten ikke lade sig gøre i den virkelige virkelighed at få dennepris to år i træk," siger DR TV-Dramas chef, Ingolf Gabold.

Han tror, at en del af DRs succes skyldes, at det generelt gårgodt for dansk film for øjeblikket.

"I vore dramaproduktioner bruger vi filmbranchens folk og koblerdem med vore egne rutinerede TV-Drama-folk. Det er en godkombination," mener Ingolf Gabold.

Tv-direktør Jørgen Ramskov fra DR - der sammen med blandt andreIngolf Gabold, programdirektør Lars Vesterløkke, tv-serienshovedfatter, Søren Sveistrup, og skuespillerne Peter Mygind ogSofie Gråbøl - var i New York for at overvære Emmy-uddelingen,mener, at DR har grund til at være utrolig stolt.

"Vores ambition er at sende tv-dramatik i den bedste kvalitettil danskerne. Og med endnu en Emmy fik vi et bevis på, at vi er pårette vej. Det er et flot udgangspunkt for dén plan, vi har om atsende næsten dobbelt så meget dansk tv-dramatik i de kommende år,"siger Jørgen Ramskov.

Hvert af de 22 afsnit af 'Nikolaj og Julie' er i gennemsnitblevet set af 1.502.000 seere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk