Notoriske Blixa returnerer til DR Koncerthuset

Blixa Bargeld leverede det sublime for en udsolgt Koncertsalen i september i front for Einstrürzende Neubauten. Til juni vender han tilbage.

  • Teho Teardo & Blixa Bargeld. DR Koncerthuset, Studie 2 den 4. juni. (Foto: NA © Type 1)
  • Teho Teardo & Blixa Bargeld. DR Koncerthuset, Studie 2 den 4. juni. (Foto: NA © Type 1)
1 / 2

Notoriske Blixa Bargeld leverede det sublime for en udsolgt Koncertsalen i september 2015 i front for industriallegenderne: Einstrürzende Neubauten, strygerkvintet og krigsværket Lament. En sværm af fem- og seksstjernede anmeldelser fulgte.

Nu vender Tysklands store Avantgarde-musiker og vokalist tilbage til København og DR Koncerthuset for at præsentere sit seneste værk.

En kosmopolit skuer mod Italien

At Blixa Bargeld har indgået i en række respektindgydende og afgørende internationale konstellationer som Nick Cave & the Bad Seeds, ANBB (Alva Noto) og andre koryfæer, er en nagelfast realitet. Men nu har Blixa genoptaget sit fine samarbejde med den Italienske filmkomponist Teho Teardo.

Med et lille mesterværk i bagagen ('Still Smiling' fra 2013) kan man forvente sig noget helt særligt af deres nye album 'Nerissimo', der udkommer den 22. april.

'Nerissimo' er det italienske superlativ for sort (sortest), og musikken er sort på dette fremragende nye album. Det betyder dog ikke, at musikken er ‘mørk’- mere som at farven sort indeholder alle farver - skrevet og sunget på tysk, engelsk og italiensk.

Fra petriskål til kosmos

Sangene på 'Nerissimo' strækker sig fra mikroskopiske dramaer i en petriskål (Uglæ) til Animelle - en 7 minutter lang episk og surreel rejse i kosmos, til titelsangen 'Nerissimo', som både åbner albummet i en engelsk version, og lukker det på italiensk - og dermed omslutter albummet som et bogomslag.

Tracklist: 1. Nerissimo, 2. DHX 2, 3. Ich Bin Dabei, 4. The Empty Boat, 5. The Beast, 6. Animelle, 7. Ulgæ, 8. Nirgendheim, 9. Give Me, 10. Nerissimo.

Teho Teardo & Blixa Bargeld + strygere og klarinet i Studio 2

Koncerten vil være for et siddende publikum. Og udover Teho Teardo på bariton guitar og elektronik og Blixa Bargelds unikke vokal, medvirker duoens hofcellist: Martina Bertoni, en strygekvartet, samt en bas-klarinetist.

Duoens hidtil eneste optræden på dansk grund i 2014 udløste seksstjernede anmeldelser- så forvent det fremragende fra Blixa Bargeld, Teho Teardo og deres musikalske følge den 4. juni i DR Koncerthusets Studie 2.

Facebook
Twitter