Nu kan du se filmen uden undertekster

Fra onsdag 14. april bestemmer du selv, om der skal være undertekster på DR K, DR HD og Ramasjang. Men kun hvis du ser tv med antenne.

  • Nu bliver det muligt at slå underteksterne fra på flere af DRs kanaler (Foto: Dennis Laursen © Type 1)
  • Nu kan man slå underteksterne fra på flere af DRs kanaler (Foto: Dennis Laursen © Type 1)
1 / 2

Fra onsdag 14. april bestemmer du selv, om der skal være undertekster på DR K, DR HD og Ramasjang. Men kun hvis du ser tv med antenne.

DR skifter tekstningssystem på DR K, DR HD og DR Ramasjang fra onsdag den 14. april. Ændringen betyder, at seerne fremover selv kan vælge, om de vil have undertekster slået til eller fra på tv-kanalerne DR K, DR HD og DR Ramasjang - men kun hvis man ser tv med en antenne. Der sker ingen ændringer for undertekstning på DR1, DR2 og DR Update.

Hvis underteksterne er slået fra på fjernsynet eller den digitale modtagerboks, vil seerne opleve at underteksterne forsvinder fra den 14. april. For at få underteksterne igen skal seeren slå underteksterne til i fjernsynets eller modtagerboksens menu - det gøres med fjernbetjeningen.

Gælder også for tekstning til hørehæmmede

Tekstningen gælder også for tekstning til hørehæmmede, som i programoversigterne er markeret med TTV. I stedet for at bruge tekst-tv side 396, 397 og 398 kan man fremover tilslutte tekstningen via fjernbetjeningen. Men det gælder også kun, hvis seeren modtager signalet med en antenne og kun på DR K, DR HD og DR Ramasjang. TTV for DR1 og DR2 ligger på tekst-tv side 399, som de plejer.

Spot på tv

For at gøre seerne opmærksomme på, at DR ændrer systemet for underteksterne bliver der i øjeblikket sendt spot til på DR K og DR HD, mens der vil være kravletekster på DR Ramasjang med henvisning til tekst-tv side 729.

Sådan indstilles tekstning

At skulle tilslutte eller fravælge teksterne skal ske i menuen for fjernsynet eller den digitale modtagerboks. Hvordan det gøres varierer fra model til model, og seeren kan læse hvordan i fjernsynets/modtagerboksens brugsvejledning.

Er brugsvejledningen blevet væk, kan man prøve sig frem. Her er en gennemgang af, hvordan undertekster slås til/fra på mange modeller:

  • Tag fjernbetjeningen. Hvis man har en digital modtagerboks, skal du bruge fjernbetjeningen til denne. Har man et fjernsyn med indbygget digital modtager, så skal man bruge fjernsynets fjernbetjening.

  • Tryk på den knap på fjernbetjeningen, hvor der står menu.

  • Vælg ”Indstillinger” og herefter ”Undertekster” eller ”Fra”.

  • Herefter vil der oftest være tre valgmuligheder, som kan være ”Dansk”, ”Dansk” og ”Ingen undertekster”. Vælger man den første ”Dansk” og trykker ”Ok” vil det oftest være almindelig danske undertekster. Vælger man den anden ”Dansk” vil oftest være tekstning til hørehæmmede. Og hvis man vælger ”Ingen undertekster”, forsvinder underteksterne.

Hvis ovenstående ikke lykkedes, så kontakt en tv-forhandler eller en tv-reparatør.

  Telfonnummer: 35202811   Afdeling: DR Distribution   Navn: Niels Sennicksen   Titel: Specialkonsulent Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger