Nu kan man også podcaste DRs radioprogrammer med musik

Samtidig bliver det som noget helt nyt muligt at hente podcasts direkte ned på mobilen, uden at skulle rundt om computeren først.

  • Signe Vadgaard og Nicholas Kawamura fra 'Smag på P3' kan fremover også høres som podcast. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Pelle Peter Jensen fra 'Bas' på P6 Beat, som fremover også kan podcastes. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Anders Bøtter er vært for 'Sort Søndag', som også kommer på podcast nu. (Foto: DR © Type 1)
1 / 3

Fremover bliver det muligt at tage mange af DRs radioprogrammer med musik med sig, så det for eksempel kan lade sig gøre at høre ugens udgave af ’Det Elektriske Barometer’, ’Smag på P3’, ’Eldorado’ eller ’Sort Søndag’, lige når det passer én.

Efter at det i mange år alene har været muligt at podcaste taleprogrammerne fra DR Radio, har DR og musikrettighedsorganisationerne nu indgået en aftale om podcast af radioprogrammerne med musik i.

Konkret betyder det, at omkring 100 programserier fra P2 Klassisk, P3, P4, P5, P6 Beat, P7 Mix, P8 Jazz og Mama Radio fra denne uge er tilgængelige via dr.dk/podcast og via iTunes. I forvejen ligger der næsten 200 P1-serier, lydbøger og sportspodcast her samt omkring 130 af DRs tv-programmer.

Direkte på mobilen

”Som noget helt nyt, kan det nye tilbud også bruges direkte på mobilen eller en tablet, uden at skulle rundt om computeren først. Det, synes jeg, er en rigtig god nyhed, og jeg tror, at det kan være medvirkende til, at endnu flere begynder at bruge podcast,” siger redaktøren for digital radio, Erik Henz Kjeldsen fra DR Medier.

De seneste tal, der er fra efteråret 2010, viser, at omkring en femtedel af befolkningen bruger podcast, og at knap en tredjedel af de 15-29-årige gør det. Ikke mindst fordi mange af dem efterspørger DRs musikformidlende programmer, glæder DR sig over aftalen.

Tidsforskudt radiolytning

”Det er super, at vi nu har fået muligheden for at stille endnu flere af vores programmer til rådighed for lytterne, så de kan høre dem, når det passer dem i en travl hverdag. Tilbuddet understøtter vores mål om at gøre det så let som muligt at høre vores programmer, og vi tror, at der er et stort potentiale i tidsforskudt radiolytning,” siger DRs radiochef Tor Arnbjørn.

I gennemsnit henter danskerne omkring en million radioprogrammer om måneden som podcast.

Programmerne kan hentes på www.dr.dk/podcastLæs mere om podcast direkte på mobilen her http://www.dr.dk/hjaelp/Mobil/Podcast_mobil

 

 

  Telfonnummer: 51296549   Afdeling: DR Medier   Navn: Erik Henz Kjeldsen   Titel: Redaktør for digital radio Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter