Ny DR1-dokumentar: 'Talentet – hele familiens kamp'

”Talentet – hele familiens kamp” er en dokumentarserie i seks afsnit, hvor DR1 går tæt på fem familier, der har det tilfælles at de har børn og unge, der er født med et helt særligt talent indenfor sportens verden.

Gymnastikpigen: Marie Skammelsen "Talentet - hele familiens kamp" er en dokumentarserie i seks afsnit hvor DR1 går tæt på 5 familier, der har det tilfælles at de har børn og unge der er født med et helt særligt talent indenfor sportens verden. DR har fulgt de unge talenter og deres familier i et år for at undersøge, hvad der skal til for at talentet kan leve drømmen ud. Hvad betyder det for familielivet - og omvendt hvad betyder familien for springet fra talent til stjerne? (Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann © Type 2)

Hvad betyder det for familielivet - og omvendt hvad betyder familien, når en sportsudøver skal tage springet fra talent til stjerne? DR1 har fulgt fem unge talenter og deres familier i et år for at undersøge, hvad der skal til for at talentet kan leve drømmen ud.

DR1 har fulgt fem familier, der står med hver deres særegne udfordringer og historier. Dokumentaren følger de mange opture, men også nedture med skader og de kampe, som familierne kæmper med at få skolegang, økonomi og en hverdag til at fungere, når sporten fylder så meget, som den gør. ’Talentet – hele familiens kamp’ får premiere på DR1 tirsdag den 3. juli kl. 20.30, og sendes de følgende fem tirsdage.

Fodbold: Ali Almo

Ali er 15 år gammel, og er blevet taget ud af FC Nordsjællands fodboldakademi, fordi familien satser på, at han kan få en stor karriere i udlandet. Derfor er de rejst med ham til Østrig, hvor han har fået en agent og bliver sendt til prøvetræning i nogle af Europas storklubber. Men er det lykken for så ungt et stortalent?

Mor, far og søster har alle sat deres liv på standby for at realisere fodbolddrømmen - men

kan familien klare sig i den store professionelle fodbold-verden, hvor alle vil have en bid af “talent-kagen”? En udansk historie om en familie, der satser alt på at talentet rækker til en stor kontrakt i udlandet.

Håndbold: Emilie Steffensen

Familien Steffensen er en håndboldfamilie med stort H. Alle spiller håndbold og de to døtres træning, kampe og samlinger kommer før alt andet. Emilie begyndte i januar måned at træne med FC Midtjyllands ligahold en gang om ugen. Drømmen er en dag at få kontrakt med ligaholdet og kunne komme til at leve af sporten.

Alt går meget hurtigt for 16-årige Emilie, og lige nu går det ud over skolen, hvor det kniber med at følge med i gymnasiet. Skal hun skifte til fireårigt gymnasie eller blive på den almindelige treårige selvom det kniber at hænge med?

Dans: Tudor & Nikita

Tudor og Nikita er Danmarks bedste dansepar i juniorrækkerne. Tudor er fra Rumænien, og har satset alt for at komme til Danmark og danse med Nikita. Parret har succes, men det kniber med at få økonomien til at hænge sammen. Derfor skal det lykkes at finde en hovedsponsor hvis de fortsat skal danse på internationalt niveau i fremtiden.

En familie, der satser alt og bruger hver en krone de har på at det skal lykkes i sportens verden. Mor Edith kæmper hver dag for at finde sponsorer og penge, så danserne kan komme ud i verden og konkurrere.

Ishockey: Wictor & Lucas

Wictor og Lucas er tvillinger og er nogle af Danmarks bedste ishockeyspillere. For at få det maksimale ud af deres talent har mor Gosia - der er tidligere landsholdsspiller i ishockey - valgt at rykke dem fra Rødovre til Malmø ishockeyklub.

Wictor og Lucas er glade for Malmø, hvor de har spillet sig til en plads på holdet, men nu er deres mor flyttet til Stockholm for at realisere sine egne drømme. Det betyder at drengene nu bor halvt hos deres far og halvt hos deres mormor. Hvad betyder det for drengenes sportslige ambitioner, og hvor skal de bo og spille i fremtiden?

Gymnastik: Marie Skammelsen

Marie er historien om det største danske gymnastiktalent i 40 år. Marie træner over 30 timer hver uge og drømmen er OL i Tokyo. Hele familien har indrettet deres liv efter Maries gymnastik, men nu har en skade sået tvivl hos Marie.

DR1 følger Marie i en vanskelig periode i hendes liv, hvor der skal træffes en stor beslutning. Skal hun fortsætte med den sport hun har elsket siden hun var 5 år eller skal hun droppe sporten og dermed også drømmen om OL?

  • DR1 dokumentar: ’Talentet – hele familiens kamp’. Fra tirsdag den 3. juli kl. 20.30 og de følgende fem tirsdage.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk