Ny korrespondent til Beijing

Jan Larsen vender hjem fra Kina næste år, og derfor er DR nu i gang med at finde ny Asien-korrespondent.

Jan Larsen vender hjem fra Kina næste år, og derfor er DR nu i gang med at finde ny Asien-korrespondent.

Jan Larsen vender hjem fra Kina næste år, og derfor er DR nu i gang med at finde ny Asien-korrespondent.

DR har indledt jagten på en ny Asien-korrespondent med base i den kinesiske hovedstad Beijing. Efter at have været på posten siden den 1. oktober 2005 har DRs nuværende - og første - mand på posten, Jan Larsen, besluttet sig for at vende hjem fra efteråret 2010.

Jan Larsen har blandt andet fulgt kinesernes forberedelser til og afholdelsen af OL sidste år. Men når DR oprettede en korrespondentstilling i Kina var det også for på tæt hold at følge den eksplosive vækst, der foregår i Kina, og følge, hvordan den påvirker den globale udvikling.

Stillingen er netop blevet opslået på www.dr.dk/job, og der er ansøgningsfrist den 26. november.

Tålmodighed er en dyd

"Vi ønsker fortsat, at fascination og nysgerrighed skal være vigtige faktorer i DRs Asien- og Kina-dækning. Men vi vil fastholde et stramt fokus på økonomi og politik og fortsat fortalt gennem mennesker, der er direkte berørt. Og vi vil også gerne fortsætte Jan Larsens flotte traditioner med at lave klassiske kritiske historier om blandt andet menneskerettigheder, systemet mod mennesket, klima og miljøforurening og så videre," siger redaktionschef Henrik Keith Hansen fra DR Nyheders udlandsredaktion.

Han understreger også, at specielt tålmodighed er en vigtig styrke, hvis man går og drømmer om at blive DRs nye Beijing-korrespondent.

"Den journalistiske arbejdsmetode er mildest talt noget anderledes i Kina. Man ringer ikke bare til en virksomhed, et ministerium eller en myndighed. Man skal faxe, og man får aldrig direkte kontakt til kilderne via telefonen. Derfor skal man kunne have mange bolde i luften samtidig og være klar til at rykke, når muligheden opstår," siger Henrik Keith Hansen.

Yderligere oplysninger kan fås hos: Jan Dohrmann tlf. 35203014 / 28154396 mail: jado@dr.dkDR Kommunikation

eller redaktionschef for DR Nyheders udlandsredaktion, Henrik Keith Hansen, 3520 4512.

 

Facebook
Twitter