Ny radiodrama-serie: Sæd

Peter Mygind og Jimmy Jørgensen har hovedrollerne i den kommende radiodrama-dok 'Sæd'.

Radio Drama sætter fokus på mandens rolle i den stigende handel med sæd med en ny dramadok kaldet 'Sæd'.

Peter Mygind spiller lægen Martin, der for flere år siden valgte at forsøde sit studieliv ved at sælge sin sæd. Nu 20 år efter presser hans gamle ven, journalisten Frank, der spilles af Jimmy Jørgensen, ham til at reflektere over den understrøm af uvished Martin nødvendigvis har måttet leve med lige siden. Hvor mange børn er der kommet ud af Martins gavmilde donationer? Hvordan ser de ud? Og hvordan føler Martin egentlig? Martin indvilliger i at deltage som Franks interviewoffer på betingelse af at hans stemme bliver forvrænget i radioen. Han har jo både en kone og en datter at tage hensyn til. Men da muligheden for at få indsigt i konsekvenserne af Martins sædsalg pludselig opstår, udvikler deres fælles interviewprojekt sig til noget, der kan få fatale følger - ikke bare for dem selv men også for intetanende mennesker omkring dem.

Sæd som handelsvare

'Sæd' er et lille drama om den klaustrofobiske afmagt anonymitet kan skabe. En historie, der ser på mandens position i den nye virkelighed, hvor sæd er reduceret til en handelsvare. Men 'Sæd' er også et portræt af en mandegeneration som kom i klemme mellem den klassiske og den moderne manderolle. 

Det er dokumentaristen Torben Brandt, der har skrevet og instrueret 'Sæd'. Det er Peter Mygind og Jimmy Jørgensen, der spiller henholdsvis Martin og Frank, mens Ellen Hillingsøe har en central rolle som Barbara - sædbanks-sekretæren.

'Sæd' har premiere på P1 onsdag den 8. januar klokken 11.03. Den kan også hentes som podcast på www.dr.dk/radiodrama.

  E-mail-adresse: dorl@dr.dk   Telfonnummer: 28545944   Afdeling: DR Fiktion   Navn: Dorthe Riis   Titel: Producent Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter