Ny radioserie: Adam er 17 år og pædofil

I radioserien 'Monster' møder vi Adam - en ung mand, der siden han var ganske ung har vidst, at hans seksualitet var rettet mod børn.

Radioserien Monster om Adam, 17 år og pædofil. (Foto: Birgitta Præstholm © Type 1)

I radioserien 'Monster' møder vi Adam - en ung mand, der siden han var ganske ung har vidst, at hans seksualitet var rettet mod børn.

Det skræmmer ham og i takt med, at han bliver ældre, indser han, at han aldrig må handle på sine lyster. Ulykkelig og skamfuld fortæller Adam det til sin mor. Hun kontakter en psykolog, der i øvrigt som moderen ikke aner, hvad han skal stille op med den unge mand.

Adams historie er kommet en journalist for øre, og gennem interviews fortæller Adam sin personlige historie om ensomheden og det permanente pres, det er at have en seksualitet, man ikke må handle på. Hvilket mod han udviser ved at dele sin historie og hvilken viljestyrke han udviser, ved at bekæmpe monstret i sig selv og meget aktivt beslutte aldrig at måtte gøre et barn fortræd.

Radioserien 'Monster' er baseret på en virkelig historie. Den unge mand findes i virkeligheden. Det, der giver ham kræfter og holder ham oppe er et website, han har lavet for unge pædofile, der ikke handler på deres seksualitet, unge i samme situation som ham selv.

Pædofili er desværre et meget udbredt fænomen, men den typiske pædofile i medierne, og fiktionen er et klassisk monster, en overgrebsmand. Den unge pædofile, monstret in spe er ikke så synlig, og det i sig selv gør historien interessant. Som samfundsfænomen og skæbnehistorie.

Serien er blandt andet med skuespillerne Christoffer Læssøe, Troels Thorsen, Annette Støvelbæk og Jesper Asholt. 'Monster' er skrevet af Andreas Garfield og instrueret af Thomas Bjerregaard Nielsen. Musikdesignet står Djuna Barnes for.

Monster er en radioserie på seks afsnit. Afsnit 1, 2, 3 kan høres på DRs radioapp, som podcast eller på www.dr.dk/dramaogbog fra mandag den 21. december 2015. Afsnit 4, 5, 6 kan hentes fra den. 4. januar 2016.

Kontakt: Producent Dorthe Riis Lauridsen, dorl@dr.dk

Telefonnummer: 28545944

Afdeling: DR Fiktion

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk