Ny sæson: Her er de fem løver

Kort efter årsskiftet tager DR hul på femte sæson af 'Løvens Hule'. Budene er højere end nogensinde og antallet af investeringer slår rekord.

Fra venstre: Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. (Foto: Per Arnesen © United Production)

Kort efter årsskiftet tager DR hul på femte sæson af 'Løvens Hule'. Budene er højere end nogensinde og antallet af investeringer slår rekord, når både nye og garvede løver skyder store mængder kapital i iværksætternes forretningsidéer.

Fra den 2. januar klokken 20.00 på DR1 sidder fem forventningsfulde løver klar til at investere i nye og kreative opfindelser, produkter og serviceydelser. De fem løver er Jesper Buch, Jan Lehrmann, Mia Wagner, Jacob Risgaard og Christian Arnstedt. Med en aldersspredning på godt 20 år og meget forskellige faglige og personlige baggrunde, repræsenterer løverne et bredt spekter af viden, erfaring og kompetencer.

To nye løver

Der sidder to nye løver klar i løvepanelet i denne sæson. Det er investorerne Christian Arnstedt og Jacob Risgaard.

Christian Arnstedt har en baggrund som både serieiværksætter og serieinvestor og med sine blot 31 år bidrager han med en anderledes investorprofil til løvepanelet, og er dermed den yngste investor i 'Løvens Hule's historie. Christian er uddannet fra London School of Economics og har arbejdet syv år hos McKinsey & Company, hvor han i en alder af blot 27 år blev en af Europas yngste Associate Partners nogensinde. Christian er Founding Partner i virksomheden Blazar Capital, der investerer i og stifter nye virksomheder. Blazar Capital har et særligt fokus på brands og har i deres portefølje blandt andet ur-brand og solbrille-brands. Blazar Capital har senest foretaget investeringer inden for boliginteriør, kosttilskud og beauty.

Inden karrieren i McKinsey tog Christian sin uddannelse på rekordtid. Christian tog uddannelsen International Business på CBS, der kræver landets højeste gennemsnit og derefter en Master på London School of Economics på samlet to år og ni måneder, og skrev derfor sit speciale som 21-årig. Christian har desuden en tidligere baggrund som konkurrence-sportsudøver i flere sportsgrene og har blandt andet repræsenteret Danmark på det alpine juniorlandshold. Desuden er han udnævnt af Forbes Magazine til deres 30 under 30-liste, hvor de udvælger 30 europæiske forretningsfolk under 30 år.

- Jeg synes, det er en fantastisk inspirerende proces at se ting vokse. Det at se en virksomhedsidé blive til virkelighed og blive til en arbejdsplads er enormt inspirerende. Det er med den største ydmyghed, at jeg sætter mig i stolen i løvepanelet sammen med meget dygtige og erfarne investorer. Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere nogle af de yngre seere til at gå ud og tage springet og starte en virksomhed, og dermed være med til at hjælpe det danske iværksætterøkosystem. Jeg ser ikke mig selv som en ”guru” på alle områder indenfor iværksætteri, og jeg laver selv stadig fejl hver uge, men jeg tror alligevel, jeg kan hjælpe iværksætterne på en del områder ud fra mine egne erfaringer med at starte og investere i mange forskellige virksomheder, samt mine erfaringer med forskellige virksomheder gennem mine syv år i McKinsey, siger den nye løve, Christian Arnstedt.

Frederikshavnsk iværksætter

Den anden nye løve, Jacob Risgaard, er medstifter af den nordjyske internetgigant Coolshop, der fra Aalborg sælger varer verden over. Jacob har siden 1996 arbejdet med e-handel og er investor i en lang række virksomheder indenfor software, logistik og robotter.

Om sin kommende medvirken i ’Løvens Hule’ siger Jacob Risgaard:

-Det lå bestemt ikke i kortene, at jeg skulle være virksomhedsejer og foredragsholder. På trods af en skæv skolestart og lidt for meget ballade på Frederikshavns gadehjørner kom jeg tilbage på sporet, fordi jeg mødte nogle mennesker, der troede på mig. Det gav blod på tanden og nye ideer og investeringer blev med tiden til solide forretninger. Jeg glæder mig til at kunne dele ud af mine erfaringer sammen med et stærkt hold i ’Løvens Hule’, som jeg gennem alle sæsoner har fulgt med stor interesse, siger Jacob Risgaard.

Femte sæson af Løvens Hule har premiere den 2. januar klokken 20.00 på DR1 og på DR TV