Ny serie udfordrer tabuer og fordomme om kvinders seksualitet

DR3 vil med serien ’Skamløs’ sætte refleksioner i gang, der skal bidrage til en mere naturlig dialog, hvor vi forstår hinanden bedre.

  • DR3 følger tre unge kvinder, der skubber til de normer, som stadigvæk findes i samfundet, når snakken falder på kvinders seksualitet. Her er det Asmita. (Foto: Jeppe Kjær)
  • DR3 følger tre unge kvinder, der skubber til de normer, som stadigvæk findes i samfundet, når snakken falder på kvinders seksualitet. Her er det Inger. (Foto: Mathias Strømfeldt)
  • DR3 følger tre unge kvinder, der skubber til de normer, som stadigvæk findes i samfundet, når snakken falder på kvinders seksualitet. Her er det Sofie. (Foto: Jeppe Kjær)
1 / 3

Langt de fleste har dem. Lysten og følelserne. Alligevel har en stor del unge kvinder svært ved at føle accept og naturlighed ved intime følelser og seksuel lyst, særligt fordi emnet kan være forbundet med skam, fordomme og tabuer.

I serien ’Skamløs’ følger DR3 tre unge kvinder, der skubber til netop de normer, som stadigvæk findes i samfundet, når snakken falder på kvinders seksualitet. Asmita, Inger og Sofie føler sig alle seksuelt frigjorte, men samtidig fortæller de åbent og ærligt om de opfattelser og stereotyper, de selv er blevet mødt med.

Aktuel samfundsdebat

Ambitionen med serien er bryde tabuer ved at italesætte det naturlige ved kvinders lyst og følelser samt sætte samtaler i gang, der skal medvirke til, at vi forstår hinanden og os selv bedre.

- DR3’s programmer har altid den ambition at afspejle de unges hverdag og sætte spot på de tanker og samtaler, de har med hinanden. Vi ved, at for mange unge piger og kvinder er det intime og seksuelle fortsat forbundet med en indre skam, fordi de oplever, at emnet rummer en masse fordomme og tabuer. Kvinder oplever at blive beskrevet på andre måder end mænd og med ’Skamløs’ vil vi gerne sætte fokus og prikke hul på den tendens, der jo også er topaktuel i samfundsdebatten i øjeblikket, siger Erik Struve Hansen, der er redaktionschef for DR Ung TV.

En mere naturlig dialog

Gennem tre afsnit bliver seeren taget med til de dybere snakke med venner og familie og de overvejelser, man har som ung i en dansk virkelighed. Serien udfordrer undervejs grænser og normer, og det er netop pointen, fortæller producent i DR Ung TV Michelle Heegard Mantley.

- Vi vil gerne sætte nogle refleksioner i gang, men også udfordre seeren lidt på, hvad det er for nogle opfattelser og fordomme, de egentlig selv går rundt med. Jeg håber, at vi kan åbne lidt for et fællesskab for kvinderne, som måske har følt sig forkert, men faktisk føler det samme som rigtig mange andre i deres alder. Dermed vil vi gerne skabe et rum for, at vi taler anderledes om emnet og i stedet får en naturlig dialog, siger Michelle Heegaard Mantley, der er producent på serien.

Alle tre afsnit af ’Skamløs’ kan ses på DRTV fra søndag den 7. marts.

FacebookTwitter