Ny stærk radiofiktion fra DR

Fredag den 26. januar er der premiere på en ny og nervepirrende radiofiktion fra DR. ’Kom ind i min drøm’ er skrevet af krimiduoen Christian Dorph og Simon Pasternak, og markerer afslutningen på deres populære romanserie.

(Foto: NA © Type 2)

’Kom ind i min drøm’ er en radiofiktionsserie i 8 episoder, der er skrevet af den succesfulde krimiduo Christian Dorph og Simon Pasternak. Serien får premiere på fredag den 26. januar og markerer afslutningen på forfatterduoens populære romanserie om drømme og mareridt i den nyeste danmarkshistorie.

Romanserien tæller 'Om et øjeblik i himlen' (2005), 'Afgrundens rand' (2007), 'Jeg er ikke her' (2010) og senest ’Tal til mig’. ’Kom ind i min drøm’ er den uafhængige afslutning på serien, som nye lyttere uden problemer kan hoppe med på, og som seriens mange trofaste læsere, der har være med hele vejen, har imødeset med stor spænding.

”Kan måle sig med de bedste tv-serier”

For Rasmus Bjerre, der er podcastredaktør i DR, er ’Kom Ind I Min Drøm’ en drøm, der er gået i opfyldelse for DR – og han glæder sig meget til at invitere lytterne ind i serien:

”Det her er fiktion i en ny tid, som uden tvivl kan måle sig med niveauet for selv de bedste tv-serier. Og så har den også den fordel, at man som lytter kan indtage den uanset, hvor end man er, eller hvad man har gang i. Christian Dorph og Simon Pasternak er nogle af landets absolut bedste indenfor krimigenren, og i mødet med radiofiktionen er de bare blevet endnu bedre. Og så har de ovenikøbet valgt at afslutte deres populære romanserie med denne podcastserie, som tager begge formater til helt nye højder.”, siger Rasmus Bjerre.

Økologisk sammenbrud og terrorisme

’Kom ind i min drøm’ er historien om Jesper, der er højtstående politimand i sikkerhedstjenesten. I en nær fremtid er Danmark på kanten af økologisk sammenbrud og under angreb fra radikale grupper: islamiske terrorister, højreradikale og økologiske fanatikere.

Da Jespers datter Ida begår selvmord, viser det sig, at også hun har været radikaliseret. Idas selvmord var en politisk handling - en del af en selvmordsbølge blandt elitens børn. Der tager livets af sig selv i protest mod deres forældres magtmisbrug.

Jesper efterforsker Idas død og det driver ham ud over kanten. Da sikkerhedsapparatet afskaffer demokratiet og tillader tortur, må Jesper kæmpe for alt hvad han har kært mod det system, han har brugt hele livet på at forsvare. Friheden, poesien og retfærdigheden var kun en drøm.

  • ’Kom ind i min drøm’: På dr.dk/komind, dr.dk/radio og i DRs radio-app fra fredag den 26. januar kl. 08:00

Anmeldere har mulighed for at få tilsendt de første fire episoder inden premieren.

Facebook
Twitter