Ny vært på ”Hvad er det værd”

I sommerpausen er den faste vært på ”Hvad er det værd”, Camilla Emborg, gået på barsel. I hendes fravær er det Dorthe Andersen, der i efteråret blandt andet skal hjælpe med at sætte pris på danskernes arvestykker.

I sommerpausen er den faste vært på ”Hvad er det værd”, CamillaEmborg, gået på barsel. I hendes fravær er det Dorthe Andersen, deri efteråret blandt andet skal hjælpe med at sætte pris pådanskernes arvestykker.

Mens Camilla Emborg går rundt derhjemme og passer den lille ny,har Dorthe Andersen sagt ja tak til at passe værtsrollen iantikvitets- og vurderingsprogrammet ”Hvad er det værd”.

Dorthe Andersen er 34 år, og har en lidt anden indgangsvinkeltil værtsrollen end de fleste værter. I 1997 blev hun færdig medsin fem-årige diplomuddannelse som rytmisk musiklærer på det jyskemusikkonservatorium. Igennem 10 år har hun undervist på bådemusikskoler, højskoler og konservatoriet.

Hun har dog også selv stået på de skrå brædder. Fire gange harhun været med i sommerrevyen i Brædstrup og en enkelt gang i TivoliFriheden. Men det, som danskerne måske bedst kan huske hende for,er hendes optræden i Melodi Grand Prix 1996, hvor hun sammen medMartin Loft vandt med sangen ”Kun med dig”.

Hjertet banker for journalistik

På trods af den store kærlighed til sang og musik, banker der etlige så stort hjerte for journalistik. Derfor glæder DortheAndersen sig til at prøve kræfter med tv-mediet.

- Jeg har flere gange overvejet at skifte spor tiljournalistikken. Jeg brænder nemlig for at formidle viden til andremennesker, hvilket jeg for alvor har erfaret som sangunderviser.Det nye, i mit job som vært, bliver, at jeg til forskel fra minsangundervisning, selv kommer til at lære masser af nye ting hverdag. Det ser jeg enormt meget frem til, siger Dorthe Andersen.

Tilrettelægger på ”Hvad er det værd”, Bettina Ohlsen, er ikke itvivl om, at der er fundet en helt rigtig erstatning for CamillaEmborg.

- Dorthe falder perfekt ind i rollen i et vurderingsprogram som”Hvad er det værd”. Hun har nemlig lysten til at give sin videnvidere til seerne og så er hun vant til at ”være på”. Det er ting,der er vigtige i sådan et program, siger tilrettelægger BettinaOhlsen. 

”Hvad er det værd” er tilbage på skærmen i efterårssæsonen fratirsdag 6. august og 20 programmer frem. Derefter er der julepause,inden programmet fortsætter næste forår. Og så kan danskerne ellersglæde sig til igen både at få sat pris på gamle arvestykker, oglære hvad man skal kigge efter for at gøre et godt køb påmarkedspladsen eller auktionshallen. I hvert program vurderer etpanel af professionelle eksperter seernes arvestykker og indbo -fra legetøj til møbler og malerier. Har du en formue stående - udenat vide det?