Nyt P3-program afslører kendte danskeres digitale sjæl

Hver søndag konfiskerer Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb en kendt danskers smartphone og går i deres digitale fodspor. Det foregår i det nye P3-program ’Den Sorte Boks’ med premiere den 19. februar.

  • I det nye P3-program 'Den sorte boks' konfiskerer radioværterne Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb hver søndag en kendt danskers smartphone og går i deres digitale fodspor. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Det nye program 'Den sorte boks' har premiere på P3 søndag den 19. februar kl. 11.03 med radioværterne Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Mobiltelefonen er den digitale tidsalders sorte boks, og den rummer al essentiel information om os. En smartphone er vejen ind i et menneskets digitale sjæl – og den sjæl skal frem i lyset i det nye radioprogram ’Den sorte boks’ på P3. Her får gæster som Remee, Emma Holten, Roland Møller og Manu Sareen, som er blandt programmets første gæster, taget deres telefon, når de to værter Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb slipper de digitale sporhunde løs.

Mobiltelefonen afslører os

Mobiltelefonen kan afsløre meget om vores online-færden, og vi er mere online end nogensinde før. Undersøgelser viser, at vi bruger mere tid med vores mobiltelefon end på at sove. De digitale apparater og universer kan noget, hvor den analoge verden slet ikke kan følge med, og derfor snupper værterne på ’Den sorte boks’ hver uge en aktuel gæsts smartphone, og gransker deres digitale sjæl:

”Telefonen er det første, jeg kigger på, når jeg vågner om morgenen, og den er så privat, at der går et gys igennem mig, hvis jeg ser andre rode med den, for browserhistorikken og sms’erne lyver ikke. Derfor kan lysten til at kigge på andres telefon være enorm stor. Hvad nu hvis sandheden er, at du er mere dig selv på telefonen, end du er i virkeligheden?” siger Frederik Dirks Gottlieb, der er vært på det nye P3-program.

I ’Den sorte boks’ holder værterne teknologiens mørke spejl op foran dagens gæst og spørger, om de kan lide, hvad de ser, når de fremlægger deres digitale detektivarbejde for dem. Der vil komme sandheder frem som, hvorfor det mest afspillede musiknummer på gæstens Spotify er ’Hotline Bling’? Om vedkommende følger Anders Breinholt eller Anders Agger på Instagram? Og hvordan det hænger sammen, at kamerarullen er fyldt med billeder af katte?

Kultur med ét klik

’Den sorte boks’ sætter vores digitale liv i perspektiv, men dykker også ned i vores kultur og de forandringer, som hele tiden er i gang. Programmet belyser, hvordan indtaget af kultur er mere skræddersyet til individet end nogensinde før, og hvordan det ikke længere er nok at slå op i avisen, når man skal finde ud af, hvad der hitter.

“Mulighederne for at indtage kultur er eksploderet de seneste år, og det føles nu som om alt, hvad der nogensinde er lavet af serier, musik, bøger og computerspil er tilgængeligt gennem vores telefon på et sekund. Det er både foruroligende og dybt, dybt fascinerende. Jeg er splittet mellem min kærlighed til bøger af papir og min ekstremt grådige utålmodighed. Jeg vil have alt, nu!” siger Kasper Lundberg, radiovært på P3.

’Den sorte boks’ stiller de nysgerriges lyst med et intimt indblik i den ugentlige gæsts digitale hemmeligheder, og samtidigt bliver de kulturinteresserede lyttere underholdt og inspireret til nye serier, musik og apps, de kan putte i deres digitale rygsæk.

  • ’Den sorte boks’ har premiere på P3 søndag den 19. februar klokken 11.03-13.00.