Nyt værk til DR Big Band stiller skarpt på Dansk Vestindien

17. november i Den Sorte Diamant: DR Big Band og komponisten Peter Jensen præsenterer storværket ”Stand On Your Feet and Fight”, som i lyd og billeder stiller skarpt på Danmarks tid som kolonimagt i Vestindien

Stemmer fra Vestindien – Stand On Your Feet and Fight

Fredag 17. november kl. 20
Den Sorte Diamant

Medvirkende:
DR Big Band
Andreas Vetö (dirigent)

Peter Jensen:
Stand On Your Feet and Fight (uropførelse)

Koncerten gentages 22. november på Randers Statsskole og 23. november på Viborg Katedralskole.

Når DR Big Band inviterer til koncert i Den Sorte Diamant i København fredag 17. november, er det langtfra traditionel bigband-jazz, der er på menuen. DR Big Band har i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek bestilt et nyt værk hos komponisten Peter Jensen, som i både lyd og billeder markerer 100-året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer til USA.

Collage af fortid og nutid

Med det nye værk 'Stand On Your Feet' and Fight tager DR Big Band og Peter Jensen publikum med på en tidsrejse til Dansk Vestindien i en musikalsk collage af fortid og nutid. Det Kongelige Bibliotek har givet komponisten lov til at gå på opdagelse i bibliotekets enestående samling af billeder og lydoptagelser fra tiden, hvor Danmark var kolonimagt i Vestindien, og derfor vil publikum i Den Sorte Diamant kunne opleve lyden af DR Big Band sammen med historiske optagelser af vestindiske stemmer og en række stærke fotografier, som projiceres under koncerten.

Prisvindende samarbejde

Kombinationen af DR Big Band og Peter Jensen har tidligere vist sig at være stærk og nyskabende. Den danske komponist, som selv har været basunist i DR Big Band i en lang årrække, står også bag en af bandets seneste cd-succeser, nemlig indspilningen af Peter Jensens storværk 'Sagnet om Sælkvinden – At the Heart of a Selkie', som sidste år modtog en Danish Music Award Jazz. Med 'Stand on your feet and Fight' skiftes de nordiske sagn ud med sydlige himmelstrøg, og publikum i Den Sorte Diamant kan se frem til en ny, original bigband-oplevelse fra Peter Jensen og DR Big Band.

Spritnyt dansk værk

Birger Carlsen, der er kunstnerisk leder af DR Big Band, siger:

”Efter en stærk sæsonstart, hvor DR Big Band har præsenteret to af de vigtigste frontløbere indenfor den moderne europæiske bigband-jazz, føles det helt rigtigt at sætte prikken over i’et med et spritnyt dansk helaftensværk i samarbejde med Den Sorte Diamant.”

Turné og radiotransmission

Det er ikke kun københavnerne, der kan komme med DR Big Band til Vestindien med 'Stand On Your Feet and Fight'. Efter koncerten i Den Sorte Diamant drager bandet sammen med dirigent Andreas Vetö på turné til Randers og Viborg, hvor de opfører værket henholdsvis 22. og 23. november. Man kan også opleve værket i radioen, hvor P8 Jazz transmitterer koncerten i Den Sorte Diamant i programmet 'På Scenen', som sendes 17. december.