Nytårskoncerten fra Wien

Det er ved at være tid til en af årets faste traditioner for mange; nemlig Nytårskoncerten fra Wien. I år bliver det endda med et dansk islæt.

  • Det er ved at være tid til en af årets faste traditioner for mange; nemlig Nytårskoncerten fra Wien, som DR sender i sin helhed på P2 KLASSISK og i uddrag på DR1 på den første dag i 2012. (© ORF)
  • Den lettisk-fødte dirigent, Mariss Jansons får for anden gang fornøjelsen af at stå i spidsen for Wiener Philharmonikerne ved det årlige festfyrværkeri af en nytårskoncert.
  • I år byder nytårskoncerten tilmed på dansk indhold. Vores egen Strauss - H.C. Lumbye – er nemlig på programmet med Københavns Jernbane Damp Galop, der blev skrevet da jernbanen fra København til Roskilde blev indviet i 1847.
1 / 3

Det er ved at være tid til en af årets faste traditioner for mange; nemlig Nytårskoncerten fra Wien, som DR sender i sin helhed på P2 KLASSISK og i uddrag på DR1 på den første dag i 2012.

Millioner af mennesker over hele verden følger hvert eneste år 1. januar en ganske bestemt koncertbegivenhed - nemlig Wiener Filharmonikernes nytårskoncert. Og for danskerne er det begyndt at blive en tradition for flere og flere at begynde det nye år til tonerne fra Wien, på P2 KLASSISK, som også i år fra kl. 11 sender den traditionsrige nytårskoncert direkte fra Musikvereins store sal i Wien.

Nytårskoncerten bliver sendt i sin helhed på P2 KLASSISK nytårsdag fra klokken 11.03 med vært Rie Koch, der kyndigt guider lytterne igennem hele Wiener Filharmonikernes nytårskoncert, mens DR1 er med fra klokken 12.15.

I år med dansk islæt

Den lettisk-fødte dirigent, Mariss Jansons får for anden gang fornøjelsen af at stå i spidsen for Wiener Philharmonikerne ved det årlige festfyrværkeri af en nytårskoncert. På programmet står selvfølgelig en række Strauss-værker, men også Carl Michael Ziehrer og valsen fra Tjajkovskijs ballet Tornerose.

I år byder nytårskoncerten tilmed på dansk indhold. Vores egen Strauss - H.C. Lumbye – er nemlig på programmet med Københavns Jernbane Damp Galop, der blev skrevet da jernbanen fra København til Roskilde blev indviet i 1847.

  • Nytårskoncert fra Wien 1. januar 2012: På P2 KLASSISK kl. 11.03-14.00 og på DR1 kl. 12.15-13.40