Og der blev samlet ind i Jørn Hjortings mulepose

Giro 413's 60 års fødselsdag blev onsdag både fejret med en reception og med en totalt udsolgt koncert i Koncerthuset. Og naturligvis blev der samlet ind til den festlige girokonto.

 • DRs mangeårige medarbejder Jørn Hjorting var selv vært for Giro 413 i 1960 og 1961. Og udover at give et nummer ved fejringen af Giro 413, samlede han også ind i sin mulepose ved koncerten for totalt udsolgte huse: 1800 i Koncerthuset. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Sangerinden Susanna Lana, der blandt er kendt for 'Hvis tårer var guld' kom med en sammenplantning til fødselaren. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Lille Palle, Lis Kauczki fra Lis & Per og Susanna Lana var blandt receptionsgæsterne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Erna og Jørn Hjorting, der var vært for Giro 413 i 1960-1961, hilser på DRs musikchef Leif Lønsmann. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • 86-årige Mogens Landsvig, der i mange år var vært på 'Det ville glæde mig at høre' og 'Giro 413' på P3 var blandt gæsterne ved den festlige girokontos fødselsdag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Keld og Hilda er meget spillede i Giro 413, og de dukkede også op til fødselsdagen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Giro 413's vært gennem 15 år, Margaret Lindhardt, var på scenen ved Giro 413-koncerten i Koncerthuset. Hun og kontoen er lige gamle. Hun fyldte 60 den 17. januar. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Tue West var solist - og sang sammen med DR Pigekoret ved arrangementet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Jørn Hjortings mulepose blev fyldt med penge, da der blev samlet ind. Han fik den på Hjallerup Marked i sin tid og påskriften er (helt bogstaveligt citeret): Jørgen Hjorting som statsminister. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • To tidligere Giro 413-værter mødes igen: Jørn Hjorting og Mogens Landsvig (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Programvært Margaret Lindhardt sammen med Inger Kay fra DRs historieredaktion. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Trine Dyrholm medvirkede i koncerten for Giro 413 - hun sang en af de mest ønskede nyere melodier, 'Avenuen', med melodi af Kim Larsen og tekst af Peter og Anders Lund Madsen. Ja, også i Giro 413 gør han sig bemærket. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • DRs radioprogram Giro 413 kan fejre et usædvanligt jubilæum - 60 år i æteren. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Margaret Lindhardt med en af modtagerne af pengene fra girokontoen, en repræsentant for Politiets Ungdomsklub. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • Naturligvis var der lagkage - og vært Margaret Lindhardt pustede lysene ud. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
 • DRs radioprogram Giro 413 kan fejre et usædvanligt jubilæum - 60 år i æteren, og Margaret Lindhardt holdt talen, sammen med DRs musikchef Leif Lønsmann. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 16

Det måtte næsten ske, da DR onsdag fejrede jubilæet for landets mest festlige girokonto.

De 1800 gæster ved Giro 413’s 60 års fødselsdag samlede ind i Jørn Hjortings mulepose, og pladeønsket blev sangerinden Lisa Nilssons titelmelodi fra filmen ’En kort en lang’, som også høres helt kort i 'Giro 413's kendingsmelodi.

Sangen kan høres i sin helhed, når programmets vært gennem 15 år, Margaret Lindhardt, byder velkommen til programmet søndag den 31. januar mellem klokken 12.17 og 14.00 på P4 og P5.

DRs populære underholdningsprogram, som over 800.000 hører hver uge, havde rund fødselsdag den 8. januar i år. Og efter at ’Giro 413’ i seks årtier har markeret alt fra barnefødsler over kobberbryllupper og fætter-kusine-fester til fødselsdage, var tiden inde til, at ’Giro 413’ selv blev fejret.

De girofobe og de girofile

Først med en reception i Koncerthusets restaurant for inviterede gæster, tidligere og nuværende værter, musikere, der bliver spillet i programmet samt nogle af dem, der har modtaget penge til arbejdet blandt dårligt stillede og socialt udsatte børn og unge gennem årene. Blandt mange, mange flere.

 

Helt udsolgt koncertsal

Og bagefter var der så koncert i Koncerthuset i DR Byen, hvor 1800 var på sæderne i en helt udsolgt koncertsal. Som et led i DRs koncertrække ’Så syng da, Danmark’ blev der holdt et særlige Giro 413 60 år-arrangement. Her medvirkede DR Pigekoret, chefdirigent Michael Bojesen og solister som Tue West, Trine Dyrholm og Jørn Hjorting, der selv var vært for programmet tilbage i 1960-61.

Og blandt de sange, der blev sunget og sunget med på var Lars Lilholts ’Kald det kærlighed’, ’Avenuen’ af Kim Larsen og brødrene Lund Madsen, ’Du er min øjesten’ af Sven Gyldmark og Victor Skaarup og ’En sang om kærlighed’ af Tue West. Men også ’Spurven sidder stumt bag kvist’, ’Sneflokke kommer vrimlende’, ’Solen er så rød, mor’ og ’Hvor smiler fager den danske kyst’.

Koncerten kan høres i radioen

Uddrag fra Giro 413-koncerten i Koncerthuset kan blandt andet høres på P2 den 22. februar klokken 19.15.

Hvor mange kroner, Jørn Hjorting fik i sin mulepose, som han engang modtog på Hjallerup Marked, og som har påskriften 'Jørn Hjorting som statsminister', er DR nu ved at tælle op. Gennem de 60 år er der i alt blevet samlet godt 25 millioner kroner ind via programmet.

'Giro 413' selv fik derimod både en sammenplantning, en halv side laks og nogle cd'er i gave som tak for de mange år som "lyden af søndag".

1. Jan Dohrmann Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk