Olof Boman tiltræder med Händel-koncert

DR VokalEnsemblets nye chefdirigent tiltræder med en koncert 1. maj, hvor han har sammensat et ’nyt’ Händeloratorium for kor, solister og orkester.

  • Dirigent Olof Boman (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • DR VokalEnsemblet (Foto: Per Morten Abrahamsen © Type 1)
1 / 2

DR VokalEnsemblets nye chefdirigent tiltræder med en koncert 1. maj, hvor han særligt har sammensat et 'nyt' Händeloratorium for kor, solister og orkester

Det er med sommerfugle i maven, at DR VokalEnsemblet kan byde velkommen til sin nye chefdirigent, Olof Boman. Og sommerfuglene får rig lejlighed til at brede sig til publikum i Christians Kirke 1. maj, når Boman ved sin første koncert har sammensat en række af Händels smukkeste arier og kor.

Med de fire solister Isa Gericke, Tuva Semmingsen, Anders Jerker Dahlin og Jakob Bloch Jespersen - et mix af etablerede barokstjerner og rising stars - giver DR VokalEnsemblet sammen med Barokksolistene og Bjarte Eike publikum mulighed for at opleve et helt særligt sammensat oratorium. Med enkeltsatser fra Händels musikskat har den debuterende chefdirigent udformet et 'nyt' oratorium i tre dele: Shadows and Light. Den første del drejer om det mørke og svære i livet, mens den tredje og sidste del fører os igennem taknemmeligheden, friheden og glæden. Midterdelen består af musik skrevet til Händel-året 2010 af Thomas Jennefelt, en af Sveriges førende komponister, som med inspiration fra Händels verden linker til vores egen tid.

Som en velkomstgave til Olof Boman byder sangere fra koret og Barokksolistene efterfølgende koncerten på en halv times skillingsviser, som de lød i Ale Houses og kaffehuse i London på Händels tid. Det er første - men ikke sidste - gang, man kan opleve denne særlige konstellation.

1. Anja Helene Jensen Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter