Operagalla med kongeligt besøg og unge solister i DR Koncerthuset

DR SymfoniOrkestret inviterer til operagalla 3. november, hvor scenen i DR Koncerthuset indtages af en række prisvindende unge operasangere - og Deres Majestæter Dronning Margrethe og Dronning Sonja overværer begge koncerten

Den 3. november vil der være en sjælden mulighed for at opleve en række unge operastjerner fra hele verden på en og samme aften, når DR SymfoniOrkestret præsenterer en særlig operagalla-aften i DR Koncerthuset.

Koncerten er et samarbejde med en af verdens mest prestigefulde sangkonkurrencer, den norske Dronning Sonja Internationale Musikkonkurrence, og blandt aftenens unge solister er nye og tidligere prisvindere i konkurrencen, som allerede er ved at indtage verdens førende operascener.

Operagalla: Dronning Sonja Konkurrencen

DR Koncerthuset.
3. november kl. 19.30.

DR SymfoniOrkestret.
Dirigent: Daniele Rustioni.

Solister: Unge operatalenter fra blandt andet Dronning Sonja Internationale Musikkonkurrence, blandt andet Elsa Dreisig og Bror Magnus Tødenes.

Koncerten sendes direkte på P2.

Læs mere om billetter

Kongelig deltagelse

I anledning af gallakoncerten, som sendes direkte på DR P2, vil Hendes Majestæt Dronning Sonja selv besøge DR Koncerthuset i København. Til koncerten med DR SymfoniOrkestret deltager ud over Dronning Sonja også Hendes Majestæt Dronning Margrethe. De to majestæter har en stærk fælles interesse for både billedkunst og musik, og har også tidligere ledsaget hinanden til officielle kulturelle begivenheder.

Unge stjerner i front

Sammen med publikum i DR Koncerthuset kan de kongelige gæster 3. november bl.a. opleve to sangsolister, som i en exceptionelt ung alder har formået at markere sig på nogle af de vigtigste klassiske musikscener. Den norske tenor Bror Magnus Tødenes fik sin professionelle operadebut som kun 21-årig og har allerede indspillet et kritikerrost solo-album, og er i dag – som 23-årig – tilknyttet et af verdens fineste operahuse, Wiener Staatsoper.

Gennem samarbejdet med Dronning Sonja Konkurrencen er DR SymfoniOrkestret med til at styrke den talentmasse, der er så vigtig for, at vi sammen kan bære musikken og sangen ind i fremtiden.

Kim Bohr, Chef for DR Kor & Orkestre

Også den dansk-franske sopran Elsa Dreisig er blevet spået en stor international karriere. Da hun for nylig debuterede med Berliner Filharmonikerne, imponerede hun orkestrets berømte chefdirigent Simon Rattle, og på dette års Copenhagen Opera Festival blev hun udråbt som ‘Årets Operatalent’, ligesom hun sidste år var ‘Årets Unge Kunstner’ i det tyske operatidsskrift Opernwelt.

Fokus på talentet

Samarbejdet mellem Dronning Sonja Konkurrencen og DR SymfoniOrkestret er en naturlig forlængelse af det stærke fokus på talent i DRs kor og orkestre.

Kim Bohr, der er chef for DR Kor & Orkestre, siger: ”I DR SymfoniOrkestret er vi meget glade for at kunne præsentere dette års gallakoncert for Dronning Sonja Konkurrencen. Ligesom med vores egen Malko Dirigentkonkurrence, Malko Dirigentskolen og DR Korskolen er vi med dette samarbejde med til at styrke den talentmasse, der er så vigtig for, at vi sammen kan bære musikken og sangen ind i fremtiden.”

Han understreger dog, at gallakoncerten i DR Koncerthuset ikke bare handler om at hjælpe de unge talenter på vej:

”I DR SymfoniOrkestret ser vi frem til denne operagalla på lige fod med orkestrets normale, klassiske koncerter. Aftenens unge sangsolister har alle nået et niveau, hvor vi som publikum kan glemme tid og sted, læne os trygt tilbage og lade musikken tale.

Frist for presse-akkreditering er onsdag den 1. november kl. 18.00
Koordinerende pressekontakt i DR: Lea Strömgren - LEAS@dr.dk

Der er begrænset antal pladser.

Du modtager en kvittering fra DR, når du er akkrediteret.

Der udleveres pressekort ved ankomst, som skal bæres synligt.