Orla-priser uddelt til børn og unges bogfavoritter

For tredje gang er DRs hæklede Orla-statuetter blevet uddelt til sidste års bedste bøger og tegneserier for børn og unge.

  • Merlin P. Mann og Jan Kjær vandt Orla-Prisen 2007 for bedste tegneserie, nemlig 'Taynikma - Skyggeskoven' (© Type 1)
  • Alle vinderne af en Orla-pris 2007 - sammen med årets vært Kristoffer Ødorf (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Orla-Prisen 2007: Helle Tietgen Tofft, Michelle Fossdahl Prehn og Johan Schrøder Byrgesen fra Dennis Jürgensens fanklub modtog prisen på vegne af Dennis Jürgensen for bedste ungdomsbog (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Orla-Prisen 2007 (Foto: DR Design © Type 1)
  • Kristoffer Ødorf og Nanna Fabricius er værter i DR1's nye børneprogram GO!, der hver onsdag sætter fokus på leg, bevægelse og sund mad. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Jens Vilstrup (tv.) og tegneren Claus Riis fik Orla-prisen 2007 i kategorien bedste billedbog for 'Duen Didrik - i dronningens tjeneste' (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Lene Kaaberbøl fik Orla-prisen 2007 i kategorien bedste børnebog for 'Skyggeporten' (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Ida Hage Wilson fra Ry fik overrakt årets Bette-Orla, den særlige talentpris (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 8

For tredje gang er DRs hæklede Orla-statuetter blevet uddelt tilsidste års bedste bøger og tegneserier for børn og unge.

De seneste måneder har tusindvis af børn og unge over helelandet læst bøger, diskuteret og ageret smagsdommere. Og onsdageftermiddag kunne spændingen så udløses, da Orla-Prisen for tredjegang blev uddelt i en direkte udsendelse på DR1 fra DR Byen medKristoffer Ødorf som vært.

Orla-Prisen er den eneste bogpris i Danmark, hvor børn og ungeselv vælger, hvilke bøger og tegneserier, der var deres foretruknesidste år. 6200 deltog i årets afstemning om prisen, der er opkaldtefter forfatteren Ole Lund Kirkegaards legendariske figur ’OrlaFrøsnapper’. Vinderne fik da også overrakt en stor, hækletOrla-statuette og et diplom som bevis på, at netop deres bog varbørnenes og de unges favorit.

Bag uddelingen af prisen står DR og Læselyst - en kampagne ombørn, unge og bøger, der bliver gennemført af Kulturministeriet,Undervisningsministeriet og Ministeriet for Familie- ogForbrugeranliggender.

Vinderne af Orla-Prisen 2007 blev:

* Bedste billedbog: 'Duen Didrik - idronningens tjeneste', Jens Vilstrup, ill. af Claus Riis, forlag:Carlsen.

* Bedste børnebog: 'Skyggeporten', LeneKaaberbøl, forlag: Phabel

* Bedste ungdomsbog: 'Den gyldne by', DennisJürgensen, forlag: Tellerup

* Bedste tegneserie: 'Taynikma - Skyggeskoven',Merlin P. Mann og Jan Kjær, forlag: Phabel

Udover priserne til de voksne forfattere blev der igen i åruddelt en Talentpris i form af en såkaldt Bette-Orla. Den gik tilden 14-årige Ida Hage Wilson fra Ry. Hun blev hædret for historien’Før drømme’, som hun har skrevet på dr.dk/orla, og det var en jurybestående af voksne forfattere - Renée Toft Simonsen, JosefineOttesen og Kim Fupz Aakeson, der valgte hendes bidrag som detbedste. Ida Wilsons historie kanlæses her

De øvrige vindere er fundet ved, at brugerne på netstedetdr.dk/orla har kunnet stemme på 40 udvalgte bøger i hele april, ogherefter har en børnejury fundet den endelige vinder blandt de trenominerede i hver kategori.

Superfed begivenhed

Chefen for DRs B&U-afdeling Lene Nordin glæder sig over, atOrla-Prisen igen i år har været en stor succes, og at flere børn ogunge end sidste år har været forbi hjemmesiden dr.dk/orla for atlæse, anmelde og stemme på de udvalgte bøger og tegneserier.

"For DR er Orla-Prisen ganske enkelt en super-fed begivenhed.Både fordi den er med til at sætte fokus på børne- ogungdomslitteraturen, hvilket ligger rigtig godt i tråd med DRsrolle som public service-station, men også - og ikke mindst - fordidet her er børnene, der selv bestemmer, hvilke bøger de synes bedstom. Det er i den grad deres stemmer, der bliver hørt her. Vi erogså glade for, at boghandlere, forlæggere, skoler og biblioteker ihele landet har bakket op om prisen og har været med til at sættefokus på litteratur for børn og unge. Derfor håber vi også på, atLæselyst-kampagnen igen til næste år vil tænke DR ind i deressatsninger," siger hun.

DR og de tre ministeriers Læselyst-kampagne har også samarbejdetmed Forlæggerforeningen, Den danske Boghandlerforening, DanmarksSkolebibliotekarer, Bibliotekarforbundet og Netbibliotekerne:Dotbot & Spørg Olivia om Orla-Prisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk