Ove Sprogøe - Mit barndoms land

Ove Sprogøe tager os i et bemærkelsesværdigt portræt tilbage til barndommens Odense. Her fortæller han om sit barndomsliv og viser de steder, som har betydet mest for ham.

Ove Sprogøe tager os i et bemærkelsesværdigt portræt tilbage tilbarndommens Odense. Her fortæller han om sit barndomsliv og viserde steder, som har betydet mest for ham.

Hjertet i Odense

Odense har altidfyldt godt i den folkekære skuespillers hjerte. Det var her hanoplevede sin første kærlighed, og han har altid følt sig velkommeni byen. I dette portræt fra 1984 fører Ove Sprogøe os tilbage tilbarndommens liv i Odense, som han forlod til fordel for København,da han var ni år.

Ove Sprogøe fortæller bl.a. om livet ibarndomshjemmet, som han genser for første gang i 59 år. Her mindeshan, hvordan de sov fem mennesker i samme værelse, og hvordankøkkenet en gang om ugen blev omdannet til badeværelse, hvor hanblev vasket i en stor zinkbalje. Og han fortæller om hvordanfaderen kom hjem hver dag for at spise middagsmad med familien.

Beskedenhed

Portrættet om enbarndom under beskedne kår, og formen på programmet vidner om enbeskeden mand. Ove Sprogøe var nemlig så utilpas ved tanken om atskulle portrætteres, at programmet er skruet sammen som enstumfilm, hvor Ove Sprogøe simpelthen spiller sig selv.

Ad den vej fortæller han om glæden ved atbesøge bedstemoderen, om et liv uden fjernsyn og video, men medkortspil som god underholdning i en tid, hvor man kom hinanden mereved end nu. Ove Sprogøes lune og glimt i øjet fornægter sig ikke ifortællingen af minder fra roture på Odense Å og Skt. Hans biograf,hvor han var besvimelsen nær, hver gang en Shirley Temple filmhavde premiere.

DR1 viser desuden filmen ”Olsenbanden serrødt” lørdag den 2. oktober kl. 20.50.

FacebookTwitter