OVERBLIK: Her er årets julekalendere i DR

DR sender igen i år julekalendere for hele familien fra den 1. december. På DR1 genudsendes ’Julestjerner’ fra 2012 - og også Ramasjang og Ultra har jul på programmet.

  • Rasmus Bjerg, Szhirley og Martine Hjejle (th.) er alle tilbage på DR1 til december, når DR sender 'Julestjerner'. (© Mike Kolöffel)
  • Julekalenderen blev første gang sendt på DR1 i december 2012. (© Mike Kolöffel)
  • Hvert andet år laver DR en helt ny julekalender. Det betyder også, at hvert andet år byder på et gensyn med en tidligere julekalender. (© Mike Kolöffel)
1 / 3

Man kan ikke skrive ’juli’ uden ’jul’. Derfor kan DR allerede nu løfte sløret for, hvilke julekalendere hele familien kan se i december.

På DR1 kan man få et glædeligt gensyn med ’Julestjerner’, som blev sendt for første gang i 2012 - og overraskende nok er i 25 afsnit. Michael Wikke og Steen Rasmussens juleeventyr handler om 13-årige Sus, der sammen med familien må flytte fra højhuset i Brøndbyøster.

Heldigvis tilsmiler julelykken familien, der arver grandonkel Julius’ gartneri i landsbyen Brorfelde. På toppen af den smukke Brorfelde bakke ligger det nedlagte Observatorium, som engang var førende i landet. Men fremtiden er usikker. Hele området skal sælges, og den lokale grusgrevinde Vera Grus er meget interesseret i at overtage alt og udvide sin i forvejen imponerende grusgrav.

’Julestjerner’ har blandt andre Rasmus Bjerg, Martine Hjejle og Szhirley på rollelisten. Hvert andet år genudsender DR en julekalender, mens der optages en ny til året efter.

Julekalender på svensk

De barnlige sjæle kan på DR Ramasjang se den svenske ’Storm på Lugnagatan’, mens DR Ultra viser SVT’s ’Jagten på tidskrystallen’.

’Jagten på tidskrystallen’ er et science fiction-eventyr, der tager afsæt i bogtrilogien ’Spejlendes hemmelighed’ af Erika Wallin. Julekalenderen handler om tre børn, der må rejse til universets centrum for at forhindre onde kræfter i at stoppe tiden, hvilket vil medføre, at det aldrig bliver jul igen.

Derudover sender DR Ultra ni nye juleepisoder af fiktionsserien ’Klassen’ hver tirsdag til torsdag op til jul.

- Får tredje år i træk tager den populære fiktionsserie fat i dilemmaer i forbindelse med julen og dét at trives med at gå i skole, siger Jonas Kryger Hansen, der er redaktør hos DR Ramasjang og Ultra.

Alle julekalendere kan traditionen tro følges i december.