P1: Allô Allô - Stéphanie Surrugues franske valg

DRs korrespondent i Frankrig - Stéphanie Surrugue - inviterer hver søndag klokken 13.03 P1-lytterne med indenfor i den franske valgkamp.

Stéphanie Surrugue inviterer hver søndag P1-lytterne med indenfor i den franske valgkamp. (Foto: © Lars E. Andreasen, Type 1)

Stéphanie Surrugue inviterer hver søndag P1-lytterne med inden for i den franske valgkamp. Sammen med journalist Morten Runge gennemgår de ugens aktuelle historier og temaer og kaster sig over de dugfriske franske søndagsavisers tophistorier: Hvad har været den største historie i fransk politik i ugen, der gik, og hvem er de franske præsidentkandidater?

”Det franske præsidentvalg har en enorm betydning for Europa og dermed også for danskerne, men samtidig er den franske valgkamp også i sig selv fuld af forunderlige og fascinerende skikkelser, traditioner og begivenheder, som der ikke altid er plads til i det almindelige nyhedsbillede. De historier glæder jeg mig vildt til at fortælle sammen med Morten Runge, der ikke alene er et menneskeligt Frankrigs-leksikon, men som leverer en forrygende imitation af tidligere præsident Jacques Chirac. Bedre selskab kan man ikke ønske sig," siger Stéphanie Surrugue. Derudover dykker Surrugue og Runge ned i kandidaternes politik, deres skandaler og deres skævheder: Hvorfor er den konservative kandidat Francois Fillon så vild med Monets åkander? Hvordan lyder det, når rappere sampler oneliners i den franske udlændingedebat? Og hvorfor er det franske valgsystem så mystisk indrettet?

Baguette-bageriet

P1's kanalchef Thomas Buch-Andersen glæder sig til, at én af DRs dygtige korrespondenter nu også bliver en genkendelig stemme på P1:

”Manges øjne hviler på det fransk valg. Kommer franskmændene til at følge briterne og amerikanerne og bryde med den etablerede politiske magt? Og hvad bliver konsekvenserne? Meget er på spil. Derfor er jeg glad for, at Stéphanie Surrugue, der kender Frankrig og franskmændene bedre end de fleste, og Morten Runge, der også ved, om accent-tegnet skal vende til højre eller til venstre, vil tage os med ind i baguette-bageriet, som man siger”, siger Thomas Buch-Andersen.

Den første udgave af Allô Allô bliver sendt søndag den 9. april, og udsendelserne løber hen over både første runde af præsidentvalget, som finder sted søndag den 23. april, og anden og afgørende runde, der ligger søndag den 7. maj. Den sidste udsendelse sendes søndag efter valget, hvor Surrugue og Runge følger op på alle reaktionerne på valget.

  • Allô Allô - Hver søndag klokken 13.03 på P1. Første gang søndag den 9. april.