P1 sender mere fra hele Danmark i det nye år

Fra den 2. januar introducerer P1 en række nye programmer, og samtidig ændrer kanalen sendetider for ni af de eksisterende programmer.

  • 'Shitstorm' vender tilbage til P1 i 2018 med Abdel Aziz Mahmoud og Mads Aagaard som værter. (Foto: Ulrik Jantzen © Type 1)
  • 'Hypokonder' vil i det nye år gå under navnet 'Recept'. Her er det værterne Maja Hald og Peter Hjertholm. (Foto: Carsten Nymann)
  • P1 og Satie Espersen går helt tæt på videnskaben bag nutidens sex og seksualitet - både hvad angår krop, køn og kærlighed - i 'Tændt'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Jesper Borup bliver vært på det nye program 'Public Service'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 4

Det nye år sparkes i gang med manér på P1. Radiokanalen blænder nemlig op for en række nye programmer og ændrer samtidig sendetiderne for nogle af de eksisterende.

De nye programmer er:

’Public Service’, der tager afsæt de mange nyhedshistorier, som kommer fra DRs redaktioner rundt i Danmark. Et dagligt panel vil komme med kreative løsninger på, hvordan vi kan løse de problemer og udfordringer, historierne handler om. ’Public service’ sendes direkte fra Fyn mandag til torsdag klokken 10.03. Vært Jesper Borup, og redaktør Tine Seerup opfordrer lytterne til at byde ind med gode ideer og erfaringer.

”Med det nye P1-program ’Public service’ kommer vi til at kombinere historier fra DRs ni regionale radioer med konstruktiv journalistik og den erfarne DR-vært Jesper Borup. Det glæder jeg mig meget til. At det så tilmed sendes fra Fyn betyder, at P1 fremover sendes fast fra Odense, Aalborg, Aarhus og København. Jeg har længe ønsket mig, at P1 skal komme fra flere steder i landet. Det sker nu for alvor,” siger kanalchef på P1 Thomas Buch-Andersen.

Nyt udlandsmagasin P1 lancerer i det nye år også et udlandsmagasin med Mette Vibe Utzon som ankerkvinde. Hver søndag formiddag klokken 11.03 vil hun sammen med et panel af udenrigskyndige gøre lytterne klogere på verden omkring os.

”Mette Vibe er en skarp og stilsikker journalist med stor alsidig erfaring. At kunne få hendes som fast vært på P1 er et scoop for kanalen. Jeg ser frem til søndage med endnu mere direkte radio, end vi har nu,” siger Thomas Buch-Andersen.

’Shitstorm’ vender tilbage 2018 bliver også året, hvor programmet ’Shitstorm’ vender tilbage til P1 – i en forstærket udgave. Hver lørdag klokken 12.15 er Abdel Aziz Mahmoud og Mads Aagaard tilbage i værtsrollerne. Denne gang slår de to værter sig sammen i ni programmer, hvor de i et sidste og afgørende forsøg vil prøve at få sat skik på den digitale dannelse i den offentlige debat.

’Shitstorm’ vil invitere menigmænd, meningsdannere og magthavere i studiet for at forstå de udsagn, der har sat de sociale medier på den anden ende.

"Her gik jeg og troede, jeg havde gjort mit til at debatklimaet blev mere vindstille, men shitstormene raser som aldrig før, så nu går vi all in hver lørdag. Jeg glæder mig især til at finde ud af, om vi kan finde nogle universelle regler og dogmer for, hvordan man navigerer i en shitstorm," siger Abdel Aziz Mahmoud.

De to værter vil forsøge at forstå internetdebattens mest kontroversielle udtalelser og de personlige konsekvenser bag, ligesom de vil mægle i internetdebattens mest hidsige konflikter.

"Vi lever i en tid, hvor alt er til forhandling på de sociale medier. Når folk både diskuterer om jorden er flad og sviner hinanden til med fornyet styrke, så er det et krystalklart tegn på, at der er brug for Shitstorm på P1," siger Mads Aagaard.

’Rygtet siger…’ Vi kender alle rygter og historier, som ikke vil dø. Som vi bliver ved med at tænke over. Hvad sker der, hvis vi følger rygtet? Hvilken historie opstår undervejs, og findes der en sandhed? Det er udgangspunktet for serien ’Rygtet siger...’

I første udsendelse tager reporter Karen Straarup tilbage til sin hjemby på Mols for at finde ud af, hvad der skete med klassekammeraten Martin. Han var en outsider og stoppede pludselig i skolen og forsvandt. Rygtet sagde, at hans to katte var blevet sprættet op kort før. Hver anden søndag klokken 13.30 – første gang 14. januar

Klimatestamentet I ’Klimatestamentet’ fredage klokken 10.03 – første gang 5. januar - vender Anders Morgenthaler miljøsituationen i verden. Tegneren, filminstruktøren og forfatteren er blevet alvorligt nervøs for, hvad det er for en verden, vi efterlader til vores børn. Derfor har han ændret sit liv på en række områder for at belaste kloden så lidt som muligt.

Men er Morgenthalers løsninger de rigtige? Og hjælper de overhovedet på andet end samvittigheden? Det undersøger han sammen med journalist Dan Grønbech og en række af Danmarks førende eksperter i et program, der også har fokus på de ildsjæle, som arbejder med ny grøn teknologi.

Nye sendetider til gamle programmer

Du kan høre flere af de nye P1-programmer allerede fra tirsdag den 2. januar. Ud over de nye programmer ændrer en stribe af de eksisterende programmer sendetid.

”Nu kan lytterne regne med at samme type programmer kommer på samme tidspunkt. Vi laver enkelte ændringer, så det bliver lettere for lytterne at finde programmer, de gerne vil høre,” siger kanalchef på P1 Thomas Buch Andersen.

De programmer, der ændrer sendetid er:

’Supertanker’, ’ Tidsånd’, ’Klog på Sprog’, P1 Business’, ’Tændt’, ’Ugens Gæst’, 'Kejser', 'Baglandet' og ’Radiofortællinger’. Udover ommøbleringen af sendetiderne byder 2018 også på en navneændring på P1. Det er det velkendte program ’Hypokonder’, der skifter navn til ’Recept’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk