P1 skruer op for trosstoffet

I det nye år skruer P1 op for minutterne med trosprogrammer, og søndag formiddag bliver dedikeret til lyttere, der interesserer sig særligt for tro og eksistens.

I det nye år skruer P1 op for minutterne af trosprogrammer, og søndag formiddag bliver dedikeret til lyttere, der interesserer sig særligt for tro og eksistens.

P1 lancerer i det nye år et nyt trosprogram. Det sker som et led i en omlægning af radioprogrammer, der har tro og eksistens i centrum på P1. Målet at gøre noget særligt for de lyttere, der interesserer sig for netop tro og livsvisdom. Det kommer blandt andet til ske, ved både at koble trosstoffet til den aktuelle nyhedsdagsorden og åbne for den lange, dybe samtale, samt at dedikerer søndag formiddag til tros- og eksistensprogrammer på radiokanalen. Med omlægningen bliver antallet af sendte minutter om tro og eksistens forøget på P1.

Søndag formiddag med tro, eksistens og religion i centrum

Som et nyt tiltag på P1 bliver trosprogrammerne samlet søndag formiddag og kommer til at ligge både før og efter gudstjenestetransmissionen klokken 10.00. Her kommer hele søndag formiddag til at stå i troens, religionens og eksistensens tegn.

- Med omlægningen får vi nu et sted, hvor de dedikerede lyttere kan gå hen og få programmer om tro, religion og eksistens. Søndag formiddag er et tidspunkt hvor mange lyttere har god tid til at høre radio, og der ønsker vi at give god tid til at tænke over og mærke livets store og små spørgsmål. Jeg glæder mig særligt til at mere bliver direkte, så aktuelle begivenheder kommer til at spille en større rolle i vores tros-dækning. Samtidig giver vi plads og god tid til samtale om det, som det kræver at være i livet. Og så er jeg stolt over den række af usædvanligt dygtige værter, som lytterne kommer til at møde, fortæller Thomas Buch-Andersen, chef for P1.

Både velkendte og nye værter på P1

Som en del af omlægningen kommer der et helt nyt trosprogram med Iben Maria Zeuthen, som ny vært på P1. Her byder hun velkommen et samtaleprogram, hvor en gæst bliver interviewet om tro, eksistens, værdier og livsudfordringer. Radioprogrammet kommer blandt andet til at fokuserer på overgange i livet, og det bliver en moderne tilgang til de typer livserfaringer, som tro kan relatere sig til. Programmet hedder 'Tal til mig – med Iben Maria Zeuthen', det bliver sendt søndage klokken 11.00, og genudsendes torsdage klokken 11.00.

Samtidig flytter 'Tidsånd' og bliver et tros- og aktualitetsprogram, som sendes første gang direkte søndag klokken 09.00 på P1, med genudsendelse mandage klokken 11.00. Her forsætter værten Christoffer Emil Bruun, som får følgeskab af Paula Larrain. Begge er kendte værter fra P1’s nuværende trosprogrammer. I deres nye program skal de bringe nyheder inden for den religiøse verden, inddrage livsværdier og trosdogmer og lægge et tros- eller eksistensfokus på aktuelle sager i den brede nyhedsstrøm.

Derudover kommer gudstjenesten om søndagen også til at lyde anderledes. Lytterne vil nemlig fremover blive ledt igennem gudstjenesten af de kendte P1-værter Katarina Lewkovitch og Anders Laugesen. Fremover skal de være med til at guide lytterne igennem gudstjenesten og trække dem tættere på og formidle, hvad der sker i kirkerummet under gudstjenesten. Dermed stopper 'De højere magter', som en del af omlægningen af trosprogrammerne P1.

Du kan glæde dig til at lytte til de nye trosprogrammer på P1 fra den 12. januar 2020.