P2 i stor sommerdækning af klassiske festivaler landet over

Flere klassiske sommerfestivaler end nogensinde bliver dækket på DR, når P2 sender fra 44 festivaler hele sommeren og i september. Samtidig zoomer programmet ’Festivalsommer’ ind på de mange klassiske festivaler i det danske sommerland.

  • DR dækker klassiske festivaler på P2 hele sommeren. Foto: Agnete Schlichtkrull
  • P2 sender henover sommeren koncerter bl.a. Hindsgavl Festival fra Hindsgavl Slot ved Middelfart. (© Nikolaj Lund)
1 / 2

Klassiske koncerter og duften af sommer hænger uløseligt sammen. Og i år dækker DR mere end nogensinde før, når P2 sender koncerter fra 44 klassiske festivaler over hele landet. I alt vil 58 koncerter med særligt danske kunstnere pryde radioen og sende toner direkte ud i stuerne.

”P2 har en helt særlig opgave i formidlingen af den klassiske musik samt de små og store fællesskaber, der omkredser den. Derfor glæder jeg mig utrolig meget til, at vi sommeren igennem med flere timer end nogensinde sender koncerter fra de klassiske festivaler lige fra de mindre festivaler på Fejø og på Fanø til de mere kendte i de store byer,” siger Ralf Richardt Strøbech, der er chef for P2.

De fleste koncerter sendes direkte i aftenprogrammet ’P2 Koncerten’, der indtil september øger sit fokus på de klassiske festivaler rundt i Danmark. Nogle er allerede løbet af stablen, mens en lang række udspiller sig i juli og august.

DR drager rundt i hele Danmark til klassiske festivaler sommeren over. Grafik: Frida Næsted

Ildsjæle og nære lokalmiljøer

Udover de mange timers musik vil lytterne også møde flere af de ildsjæle, der får den klassiske musik til at leve i lokalmiljøerne rundt i Danmark. Det sker i det direkte P2-program ’Festivalsommer’, der dækker alt rundt om festivalerne og ikke mindst menneskene bag.

Programmet vil i sommerens løb besøge festivaler, der udspiller sig tæt på danskerne; i det lokale fyrtårn, på gamle herregårde eller under åben himmel. Programmet sætter også spot på de helt nye klassiske festivaler samt de mere nyskabende og innovative af slagsen.

”Med vores dækning er ambitionen at komme hele vejen rundt i det klassiske miljø i hele landet. Musikken er selvfølgelig central, men vi vil også dykke helt ned i de små lokalmiljøer og møde nogle af de ildsjæle, der knokler for at skabe den bedst mulige festival og oplevelse. Lytterne skal have et unikt indblik i det klassiske festivalsliv i al sin mangfoldighed, og derigennem lade sig inspirere af alle de fællesskaber omkring den klassiske musik, der findes i hele Danmark,” understreger Ralf Richardt Strøbech.

Flere kvindelige kunstnere og store talenter

P2 vil i sin dækning ligeledes have fokus på den store talentmasse i den klassiske verden samt de nyetablerede og anderledes festivaler landet over. I samarbejde med en række af festivalarrangørerne har DR skabt et øget fokus på kvindelige komponister, der betyder, at en større kvindelig repræsentation end nogensinde før er at finde på festivalplakaterne og i DR’s dækning på P2.