P2 offentliggør ny prismodtager

P2’s priskoncert ’P2 Prisen 2019’ nærmer sig, og nu løfter kanalen sløret for, hvem der løber med prisen ’Årets klassiske begivenhed’.

Fra NordicOpera og Odense Symfoniorkesters sceniske opsætning af 'Mass', som modtager P2-prisen 'Årets klassiske begivenhed' den 14. februar. (Foto: © Odense Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester)

Tilbage i august fortalte P2, at Michala Petri bliver ’P2 Kunstner 2019’ og skal på scenen og modtage den helt store hæder ved priskoncerten i Musikkens Hus i Aalborg den 14. februar.

Nu kan det afsløres, at en af årets P2 Priser, ’Årets klassiske begivenhed’, går til NordicOpera for opsætningen af Leonard Bernsteins storværk ’Mass’. Opsætningen lavede de i samarbejde med Odense Symfoniorkester og en lang række solister, kor og dansere ved to opførelser i Odense Koncerthus i sensommeren 2018.

- Det er en kraftpræstation af de sjældne og et både spektakulært og tankevækkende bidrag til fejringen af 100-året for Bernsteins fødsel, siger redaktør for P2 Prisen, Esben Tange, om opsætningen og uddyber:

- Med sit fokus på kampen for harmoni mennesker imellem og med Gud i en grundlæggende disharmonisk verden sætter ’Mass’ fokus på eksistentielle problemstillinger, der er lige aktuelle i dag, som da Bernstein skrev musikken i begyndelsen af 70’erne.

’Mass’, der er komponeret i 1971, og som aldrig tidligere har været opført i Danmark, er med sin kombination af klassisk, rock, gospel og jazz et af Leonard Bernsteins mest vidtfavnende værker.

Dygtige folk på scenen

’P2 Prisen 2019’ arrangeres i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester, der indleder koncerten med at spille Sibelius' symfoniske digt Finlandia.

- Det er en stor glæde for Aalborg Symfoniorkester, at vi sammen med DR P2 kan præsentere det nordjyske publikum for så stort et flagskib som ’P2 Prisen’ er - og ikke mindst for de dygtige mennesker, som denne aften modtager de fornemme priser, siger musikchef for Aalborg Symfoniorkester, Jan Kvistborg.

Ved priskoncerten i Musikkens Hus opføres to nøglescener fra ’Mass’: ’A simple song’ og ’Things get broken’ med tenoren Magnus Vigilius og Aalborg Symfoniorkester samt en række rytmiske musikere ledet af Mikhail Agrest.

’P2 Kunstner 2019’, Michala Petri, er hovedperson i anden del af koncerten, hvor hun er solist i en ny blokfløjtekoncert kaldet ’Ricordare’ skrevet af den tyske komponist Markus Zahnhausen.

Derudover er hun også solist i Bachs Dobbeltkoncert for violin og blokfløjte i samspil med violinisten Vesselin Demirev og Aalborg Symfoniorkester.

Ved priskoncerten uddeles følgende øvrige priser:

  • P2 Talentprisen 2019

  • Årets Ildsjæl 2019

  • Årets album, klassisk

  • Årets album, ny klassisk

  • Årets internationale album

  • P2 Lytterprisen 2019

Stine Rosengren er scenevært, og P2 Prisen 2019 sendes direkte i P2 og videostreames på www.drkoncerthuset.dk