P2 og P8 samler danske kunstnere på Sommerscenen i DR Koncerthuset

Med fem nye sommerkoncerter i Studie 2 har DR’s P2 og P8 inviteret en række danske kunstnere indenfor til stærke musikalske møder, som både kan opleves live og på radio og tv.

  • Sommerscenen i Studie 2 er fem koncerter, hvor jazz og klassisk mødes på scenen i DR Koncerthuset i perioden 30. juni - 4. juli.
  • Tango-orkestret The Piazzolla Orchestra møder kvartetten Tangofied til den første af koncerterne på Sommerscenen i Studie 2 den 30. juni. (© PR Foto)
  • To generationer mødes på scenen for første gang, når et af Danmarks store nye jazznavne, guitaristen Jacob Artved inviterer sin far, oboisten Max Artved med på Sommerscenen i Studie 2. (© PR Foto)
  • Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy møder den unge strygekvartet Novo Quartet i en koncert, hvor melodisk og meditativ dub jazz smelter sammen med klangen af de fire klassiske strygere. (Foto: Malte Foke Ivarsson)
1 / 4

Mange af dansk musiklivs store navne var i fuld gang med at forberede sig til sommerens festivaler og koncerter, da coronaen ramte i foråret. Og selvom de fleste festivaler som bekendt er blevet aflyst, begynder musikken nu igen at spire frem mange steder – ofte i nye og anderledes formater.

Der bliver også masser af nye klange, toner og ideer, når

DR
Koncerthuset åbner dørene for fem sommerkoncerter i Studie 2 den første uge i juli. Her har
DR
’s jazzkanal P8 og den klassiske musikkanal P2 inviteret en række stærke danske musikpersonligheder indenfor på scenen til fem koncerter, hvor publikum, lyttere og seere kan opleve kombinationer af musikere, som aldrig har optrådt sammen før.

Blandt de optrædende er unge jazznavne som Mathias Heise, Jacob Artved og duoen Bremer/McCoy, der for første gang møder kunstnere som sangerinden Andrea Pellegrini, tenoren Magnus Vigilius og en række klassiske kammerensembler og solister, bl.a. akkordeonspilleren Bjarke Mogensen.

Med på scenen vil være to

DR
-værter til at guide publikum, lyttere og seere sikkert gennem de musikalske møder, nemlig Stine Rosengren fra
DR
P2 og Niels Christian Cederberg fra
DR
P8.

Del af DR’s Musiksommer 2020

Sommerscenen i Studie 2 er en del af

DR
’s store Musiksommer 2020, som giver danskerne mulighed for at samles om sangen og musikken gennem hele sommeren på trods af de mange aflyste koncerter og festivaler. Samtidig giver
DR
med Musiksommer 2020 danske kunstnere mulighed for at optræde live i nye formater og alternative konstellationer.

Chef for

DR
P2 og P8, Ralf Richardt Strøbech, siger om idéen bag Sommerscenen:

– Man skal på ingen måde romantisere kunstnernes situation i øjeblikket, og i

DR
har vi virkelig lagt os i selen for at hjælpe musiklivet hvor vi kan. Med Sommerscenen i Studie 2 er det vores drøm på P2 og P8 at skabe rum for, at nye idéer og musikalske forbindelser kan opstå og udfoldes ved at lade kunstnere og genrer mødes. Vi har kontaktet en række kunstnere, som hver især har en masse på hjerte, men som aldrig før har arbejdet sammen, og som nu har mulighed for at gøre det på grund af den helt
ekstraordinære
situation. Vi ønsker at skabe rum for, at den kunstnerisk energi og appetit, som ellers havde været uforløst, får plads på helt nye måder, og ikke mindst at give muligheden for, at publikum, lyttere og seere får chancen for at samles om spændende musikalske oplevelser.

Koncerterne i DR Sommerscenen finder sted fem aftener i træk klokken 20 i perioden fra tirsdag 30. juni til lørdag 4. juli og sendes efterfølgende i radioen på P2 og P8 og i tv på DR2.

Facebook
Twitter