P3 Guld: Veto fik den store pris

Gruppen Veto, der stod bag albummet 'Crushing Digits' i 2008, sikrede sig DRs og Danmarks største rytmiske musikpris på 100.000 kroner. Se også de fem andre vindere ved årets P3 Guld.

 • Veto fik P3 Prisen ved P3 Guld 2009 - og modtog 100.000 kroner. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • P3 Guld 2009: Suspekt fik prisen som P3 Gennembruddet overrakt af Ida Corr. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Lucy Love fik prisen ved P3 Guld 2009 som P3 Eksperimentet (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • P3 Guld 2009: When Saints Go Machine fik prisen for P3 Talentet (© Type 1)
 • Volbeat fik prisen for P3 Lytterhittet ved P3 Guld 11. januar 2008 for deres nummer 'The Garden's Tale' (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Søren Rasted overrakte prisen til P3 Kunstneren, Peter Sommer, ved P3 Guld 2009. (© Type 1)
 • Saybia-forsangeren Søren Huss overrakte prisen for P3 Talentet til When Saints Go Machine (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Mike Sheridan og Maya Albana var på scenen ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Camille Jones ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Huxi Bach var vært ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Fagget Fairys ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Veto og forsangeren Troels Abrahamsen ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Tim Christensen ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Tim Christensen ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Choir of Young Believers ved P3 Guld 2009 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • 'Årets nye danske navn' Veto var blandt de optrædende ved DMA 2007 (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 16

Gruppen Veto, der stod bag albummet 'Crushing Digits' i 2008,sikrede sig DRs og Danmarks største rytmiske musikpris på 100.000kroner. Se også de fem andre vindere ved årets P3 Guld.

’Built to Fail’ hedder ét af bandet Vetos mest kendte sange, mensådan ser DR bestemt ikke på det. Tværtimod mener DR, at Veto megetvel kan blive dansk musiks næste store stjerne. Og derfor blev detde fem Veto-medlemmer, David Krogh Andersen, Mark Lee Andersen,Jens Skov Thomsen, Mads Hasager og Troels Abrahamsen, der fik denhelt store jackpot i form af P3 Prisen, da årets P3 Guld fredagaften blev uddelt for ottende år i træk. For første gang foregikprisshowet i år i Koncerthuset i DR Byen, og priserne blev sågaruddelt fra kongelogen i Koncertsalen.

Udover æren og statuetten følger der 100.000 kroner medpåskønnelsen til Veto, og dermed er P3-prisen Danmarks størsterytmiske musikpris.

Dannet i en garage

Veto blev dannet i 2004, og den gamle kliché med, at gruppenstartede i en garage, er helt korrekt for Vetos vedkommende. Detvar nemlig i en bygning til opbevaring af motorkøretøjer i Lystrupved Århus, at de fem spillede de første toner i Vetos strammelydunivers. Og allerede året efter udgav de EP’en ’I Will NotListen’. I 2006 kom debuten ’There’s a beat in all machines’, og imaj 2008 blev den fulgt op af ’Crushing Digits’.

I motiveringen for at give Veto P3-prisen hedder det blandtandet, at "P3 Prisen i år går til et band, som med bare to albumallerede har bevist deres talent og potentiale."

Stilsikkert og lovende

Og videre hedder det: ”Veto har udviklet sig stilsikkert og lovende og fremstår lige nutordnede vitale og mere end klar til at nå det store publikum - velat mærke på egne kunstneriske præmisser uden leflen og gimmicks.Veto - og i særdeleshed forsanger Troels Abrahamsen, er om nogensymbolet på en ny generation af artister, som grådigt og frygtløstfavner utallige sideprojekter, eksperimenter og remix med et mod ogen nysgerrighed, som fortjener anerkendelse. P3 Prisen går derfortil det klarest lysende stjerneskud på den danske musik himmelnetop nu. Vi tror på, at Veto lever op til forventningerne og megetsnart er et af landets største bands."

Også de fire medlemmer af electrosoulgruppen ’When Saints GoMachine’, der vandt prisen som ’P3 Talentet’, fik mere end æren ogstatuetten ud af prisshowet. De får samtidig retten til at brugeDRs spritnye og meget moderne studier i Koncerthuset i femdage.

VINDERNE AF ÅRETS P3 GULD BLEV:

P3 Prisen: VetoP3 Kunstneren: Peter SommerP3 Gennembruddet: SuspektP3 Talenten: When Saints Go MachineP3 Eksperimentet: Lucy LoveP3 Lytterhittet: Volbeat - "Maybellene IHofteholder"

Udover de mange kunstnere, der var på scenen for at modtagepriser, var det navne som Tim Christensen, The Wong Boys, MikeSheridan, Choir of Young Believers, Camille Jones, Fagget Fairys ogBlue Van, der stod på scenen i Koncertsalen, der blev indviet forunder en uge siden. Også Veto og Peter Sommer kvitterede med etnummer i showet, som Huxi Bach var vært for.

Vrimler med talent

Hvis man lige ser bort fra P3 Lytterhittet er bådenomineringerne og vinderne valgt af P3 på et musikfagligt grundlag.Og kriterierne er helt overordnet, at musikken er på et højt niveauinden for sin genre.

P3’s musikchef Lars Trillingsgaard siger, at det har sværere endlænge at vælge årets P3 Guld-vinderne. Ikke fordi kvaliteten afdansk musik har været ussel i årets løb - men derimod fordi detvrimler frem med talent her, der og alle vegne.

”Det er også én af forklaringerne på, at vi i år igen har valgtat uddele en pris til P3 Eksperimentet - og altså Lucy Love. Detskal ses som en særlig anerkendelse af, at vækstlaget forøjeblikket har et rigtig stort potentiale. Og jeg tror, at mange afde navne, publikum har kunnet høre til P3 Guld i år, også vil blivemorgendagens danske musikstjerner, som P3 vil spille og støtte opom. Det er jo en af vores fornemste opgaver,” siger LarsTrillingsgaard.

Vises to gange lørdag

Fik man ikke set P3 Guld-showet, eller har man lyst til at gensedet, bliver det genudsendt to gange i morgen, lørdag den 24.januar. DR1 lægger for klokken 14.55, mens DR2 genudsender showetklokken 23.20. Showet bliver også lagt ud, så det kan ses når somhelst på dr.dk de næste 30 dage.

Sluttede lidt dramatisk

Umiddelbart efter at tv-kameraerne var slukkede, endte det med,at brandalarmen gik i Koncerthuset. Publikum fik straks meldingenom, at ”der var opstået en kritisk situation”, og at de derforskulle forlade bygningen.

Det var nu ikke sådan, at der rent faktisk var brand i noget,forklarer brandvagten i DR Byen fredag aften.

Umiddelbart efter at årets P3-prisvindere, Veto, havde spillet,var der meget scenerøg, og da koncerten så var slut, og dørene blevåbnet til de omliggende omgivelser, gik alarmerne udenfor i gang.Alarmerne inde i Koncertsalen var nemlig justerede, så de kunneklare mosten uden udsendelsen.

Lukket ude i 5-10 minutter

Alarmen betød, at bygningen blev ryddet i en halv snes minutter.Herefter blev folk atter lukket ind, og den efterfølgende nattefestskulle da også foregå i et af Koncerthusets studier.

Ifølge brandvagten vil alarmerne nu blive justeret, så de kanklare en gang scenerøg en anden gang.

FAKTA OM PRISERNE:

* P3 Prisen: P3’s fornemmeste pris, der gives tilen solist eller et band, som har imponeret, og som meget vel kanblive dansk musiks næste store stjerne.

* P3 Kunstneren: P3’s hyldest til de største ogstærkeste i dansk musik. Går til en solist eller et band, somgentagne gange har taget både P3 og Danmark med storm. Og som hargjort det igen i det forløbne års tid.

* P3 Talentet: P3’s forventningsfulde skub tildem, der forhåbentlig har taget de første skridt i en lang ogspændende karriere. Og som meget vel kan give os næste årskæmpehit.

* P3 Eksperimentet: P3’s anerkendendeskulderklap til dem, der tør og udfordrer med lyd, ord, udtryk ogkonstellationer.

* P3 Gennembruddet: Prisen, der stiller skarptpå de nye stjerner, som netop nu fylder øregangene, æteren ogtv-skærmene med deres første store hit.

* P3 Hittet

: P3-lytternes suveræne favorit -udvalgt blandt de højest placerede danske numre på hitlisterne.Afgørelsen er fundet ved lytterafstemning.

* De forrige fem vindere af P3 Prisen:

Januar 2008: Dúné November 2006: Mikael Simpson Januar 2006: Tina Dickow Januar 2005: Peter Sommer December 2003: Baby Woodrose

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter