P3 løfter sløret for nominerede og optrædende til P3 Guld

The Minds of 99 og SAVEUS er nominerede til P3 Prisen og optræder side om side med en perlerække af unge, fremadstormende navne, når P3 Guld for første gang holdes i Odense.

Minds of 99 har chancen for at få P3's guld. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Lørdag den 26. januar er DR igen klar til at hylde ny dansk musik med det store P3 Guld-show, der for første gang transmitteres på DR1, direkte fra DOK5000 i Odense.

Efter at have sprunget 2018-udgaven over, er P3 Guld tilbage med stærkt fokus på musikken, kunstnerne, fans og de store live-oplevelser.

Otte danske navne kommer til at optræde live, mens der uddeles en række priser til de kunstnere, der har klaret sig godt det forgangne år. Ikke kun de etablerede navne, men også til de nye stjerneskud, der kommer til at tegne dansk musik i fremtiden.

Sigter højt

De nominerede til showets hovedpris, P3 Prisen, er The Minds of 99 og SAVEUS - to danske bands, der for alvor har foldet vingerne ud i det forgangne år.

“Begge navne sigter højt i deres sangskrivning, er kompromisløse, dedikerede og har en helt særlig fællesskabende energi mellem dem og deres fans,” siger P3’s musikansvarlige, Mathias Buch Jensen, og uddyber:

“The Minds of 99 har imponeret med deres helt eget og intense greb på dansksproget rockmusik, mens SAVEUS rammer en præcis og storladen elektronisk pop med sans for detaljerne. Begge navne udfordrer vanetænkningen og samlebåndsmusikken og har over det seneste år taget karrieren til et nyt niveau.”

Modtageren af P3 Prisen kan udover æren hjemtage 100.000 kroner.

Fokus på talentmassen

I kategorien P3 Talentet er der i år fire nominerede: Barselona, Clara, Fool og Jada - fire unge, fremadstormende navne, der allerede er blevet spillet flittigt på P3 og ifølge kanalens musikansvarlige varsler godt for fremtiden.

“Til P3 Talentet har vi valgt at pege på fire navne, der på hver deres måde er interessante og som i det forgange år har markeret sig og vist et potentiale, der kan tage dem langt. Nomineringerne er vores anerkendelse af det arbejde og talent, der ligger bag,” siger Mathias Buch Jensen.

De nominerede til showets sidste pris, P3 Lytterhittet, findes ved en afstemning blandt P3’s lyttere, der sættes i gang mandag den 14. januar i P3’s daglige musikprogram, ’Musikchefen’.

Samtlige nominerede til P3 Prisen og P3 Talentet kommer også til at optræde live ved showet, der også byder på optrædener fra Kwamie Liv og et endnu uannonceret surprise-navn.

P3 Guld har siden starten i 2001 været springbræt for nogle af de største danske artister i dag. Af tidligere vindere kan nævnes Benal, MØ, Ukendt Kunstner, Marie Key, Karl William og When Saints Go Machine.

Prismodtagerne i alle kategorier afsløres i showet, som sendes live fra DOK5000 i Odense med Signe Molde som vært lørdag den 26. januar klokken 21.00 på DR1, DRTV og P3.

De nominerede er:

P3 Prisen

The Minds of 99

SAVEUS

P3 Talentet

Barselona

Clara

Fool

Jada

Optrædende

The Minds of 99

SAVEUS

Kwamie Liv

Barselona

Clara

Fool

Jada

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk