P3 styrker musikprofilen

P3 sætter i det nye år fuld blus under musikformidlingen med en række nye programmer i sendefladen.

  • Med Andrew Moyo som vært kommer der et helt nyt musikprogram alle hverdage fra klokken 12.00-14.00. ’Moyo Live’ er en kurateret rundtur i de nyeste udgivelser fra aktuelle danske og internationale kunstnere, interviews og live-musik lavet specielt til programmet. (Foto: Petra Kleis © Type 1)
  • ’Sangskriver’ kommer fra P7 MIX, og har for ganske nylig vundet en Prix Europa for ’Bedste europæiske musikprogram’. Med vært Jonas Gülstorff i spidsen bliver programmet fremover sendt på P3 hver lørdag fra klokken 12.00-14.00. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Med ambitionen om at være endnu mere markant, varieret og mangfoldig, lancerer P3 i 2018 en række nye, stærke musikprogrammer. De nye programmer vil præsentere det bedste fra danske og udenlandske musikscene indenfor rytmisk musik og er en del af den nye retning, der i efteråret blev meldt ud for P3. Med den nye kanalredaktør Steffen Raastrup i spidsen, er den styrkede musikprofil det første skridt i udviklingen af det nye P3.

Et forstærket fokus på musikken

Siden DR lancerede musikhandlingsplanen – ’Nye veje for musikken’ – er der blandt andet blevet arbejdet målrettet med P3s musikprofil. På den baggrund er antallet af unikke musiknumre på kanalen blandt andet steget med 21 procent.

Dette fokus på musikken forstærkes nu yderligere med en række nye musikprogrammer på kanalen. Med Andrew Moyo som vært kommer der et helt nyt musikprogram alle hverdage fra kl. 12.00-14.00. ’Moyo Live’ er en kurateret rundtur i de nyeste udgivelser fra aktuelle danske og internationale kunstnere, interviews og live-musik lavet specielt til programmet.

I aftenfladen om lørdagen kommer der et helt nyt musikprogram, ’Sovsen’, hvor vært Pelle Peter Jensen blandt andet omfavner og udforsker hip hop og r’n’b og åbner dørene op for kunstnere fra den urbane scene.

Herudover flyttes ’Lågsus’ til fredag aften, hvor programmet kickstarter weekenden og festen.

Slagkraftige formater fra søsterkanalerne

P3 henter også et par slagkraftige og slidstærke formater, der allerede har stået deres test og bevist deres værd på P3s søsterkanaler i DR.

’Vidundergrunden’ med Volmer og Vibe kommer fra P6 BEAT, og vil indfinde sig i P3s sendeflade søndag aften. Programmet tager et kig på det danske verdenskort og holder lytterne i hånden på en to timers tur ud i verdenspremierer og remix af gamle sange i nye versioner fra den danske undergrund.

’Sangskriver’ kommer fra P7 MIX og har for ganske nylig vundet en Prix Europa for ’Bedste europæiske musikprogram’. I ’Sangskriver’ tager værten Jonas Gülstorff lytterne med ind i sangskrivernes maskinrum, og omdanner radiostudiet til et musikstudie, der hver uge får besøg af en kendt musiker. På kun to timer skal de to skrive en sang baseret på en henvendelse fra en lytter. ’Sangskriver’ bliver fremover sendt på P3 hver lørdag fra kl. 12.00-14.00.

Barometeret lukker

Ændringerne og ankomsten af nye programmer i P3s sendeplan betyder også at der er eksisterende programmer, der lukker. Mest iøjnefaldende er ’Barometeret’, der siden 1986 været en del af DRs ungdomsradioflade søndag aften:

”Barometeret har været en vigtig del af P3's identitet, og når programmet har været på sit højeste har det i sin grundlæggende form været en fællesdagbog i lyd. Nu er tiden imidlertid kommet til at prøve noget nyt. Vi lukker ‘Barometeret’ for at skabe en mere markant, mere varieret og mangfoldig aftenflade på P3 om søndagen. ‘Barometeret’ tilbyder noget af det samme som ‘Tværs’, der sendes umiddelbart før. For større variation i fladen erstatter vi det derfor med ’Vidundergrunden’, der har et rent fokus på ny, dansk musik fra undergrunden, og hvor hjerte ikke altid behøver rime på smerte. På den måde bliver kanalens løfte til lytterne mere klart og gennemskueligt," siger Steffen Raastrup.

Barometeret runder af med manér på søndag den 17. december med masser af højdepunkter fra programmets rige historie og interviews med mange af programmets tidligere værter.

’Tværs’ bliver styrket

Barometerets trofaste lyttere behøver dog ikke at fortvivle. Barometerlisten vil stadig være at finde som podcast, og samtidig bliver ’Tværs’ - der sendes umiddelbart før Barometeret – oprustet:

”Vi opruster ‘Tværs’, hvor man kan få mange af de samme emner behandlet som i Barometeret – men med mere tyngde og fokus. Fremover vil Tværs nu sendes live hver søndag aften, og byde på en ærlig og involverende snak om alt det, der kan spænde ben for livet, og hvor lytterne nu også kan tale med i programmet. På den måde bliver Tværs’ løfte - ”Du er ikke alene” - gjort konkret og helt håndgribeligt,” siger Steffen Raastrup.