P3GULD 2004: ‘Og de nominerede er...'

De sidste navne på de nominerede til P3GULDs seks priskategorier er blevet offentliggjort i P3s Madvig PLUS Østergaard. Helt i ånden afspejler nomineringerne P3GULDs fremadskuende linje. Der gives primært håndsrækninger til nye talenter.

De sidste navne på de nominerede til P3GULDs seks priskategorierer blevet offentliggjort i P3s Madvig PLUS Østergaard. Helt i åndenafspejler nomineringerne P3GULDs fremadskuende linje. Der givesprimært håndsrækninger til nye talenter.

Navne som Ikscheltaschel, Swan Lee, Niarn, Johnny Deluxe ogBurhan G. fik sig en artig overraskelse, da de i denne uge mødte opi P3s eftermiddagsprogram Madvig PLUS Østergaard i den tro at deskulle deltage i en debat om dansk musik. I stedet fik de overbragtde gode nyheder fra Lisbeth Østergaard og Thomas Madvig om at de ermed i kapløbet om de prestigefyldte priser, der uddeles, når P3GULD2004 afholdes 14. januar i Radiohuset. 

Fakta om P3GULD

I næsten ti år har P3 uddelt hæderspriser til den bedste danskemusik. Først med PopShopPrisen og derefter med P3GULD. I forholdtil den stadigt stigende mængde af awardshows har P3GULD en særligposition, da det i højere grad belønner kommende stjerner endfejrer eksisterende. Endvidere afholder P3GULD sig fuldstændigt fraplayback, når kunstnerne optræder i showet. Det gørP3GULD progressivt og musikalsk, og det er unikt for storeawardshows.

 

Et kig i krystalkuglen

Hver dag i denne uge har Madvig PLUS Østergaard offentliggjortde nominerede i P3GULDs seks priskategorier, og præcis som deforegående år forsøger P3Guld sig med et kig i krystalkuglen. Nyeog fremadstormende navne som Peter Sommer, Niarn, Sterling,Powersolo og Burhan G. er i år blandt P3s bud på kunstnere, der ifremtiden vil levere lydsporet til danskernes hverdag.

At det tidligere er lykkedes P3 at se rigtigtbevidner navne som Saybia og Swan Lee om - bands, der for alvorbrød igennem umiddelbart efter at de modtog P3 Prisen, som i dagregnes for en af de mest prestigefyldte musikpriser. Udover ærenindeholder P3-Prisen 100.000 kr., og den gives kun til bands, dervirkelig lyser op i mængden.

Der er dog også plads til anerkendende skulderklap tiletablerede kunstnere, som Kashmir, Jokeren og Tim Christensen, derer blandt de nominerede til P3-kunstneren 2004. I de øvrigekategorier, som P3 Eksperimentet, P3 Lytterhittet, P3 Respekten ogP3 Kunstneren finder man blandt andet kunstnere som succesdrengenefra Nephew, nonsensrapperne Ikseltaschel, anmelderdarlingen MikaelSimpson og den ukronede danske R’n’B-dronning Karen.

Og de nominerede er...

Den samlede oversigt over de nominerede kunstnere til de sekspriser i P3GULD 2004 er som følger:

P3-Prisen:


Sterling
Peter Sommer
Niarn
Burhan G.
Powersolo

P3s fornemmeste pris gives til en solist eller et band som harimponeret, og som meget vel kan blive dansk musiks næste storestjerne. Derfor giver P3 en helt særlig påskønnelse i form af100.000 kr. Prisen gik i 2001 til Saybia, så til Swan Lee og sidsteår til Baby Woodrose.

P3 Kunstneren:


Kashmir
Saybia
Tim Christensen
Swan Lee
Jokeren

P3s hyldest til de største og stærkeste idansk musik. Går til én solist eller et band som gentagende gangehar taget både P3 og Danmark med storm - og som har gjort det igeni 2004.

P3 Lytterhittet:

Nephew - 'MovieKlip'
Junker - 'Mogens og Karen'
The Loft - 'City of dreams'
Swan Lee - 'I don't mind'
Tue West - 'En sang om kærlighed'

P3-lytternes suveræne favorit, udvalgt blandt de højestplacerede danske numre på hitlisterne.

P3 Gennembruddet:


Johnny DeLuxe
Tue West
Nephew
Burhan G
Blue Foundation

P3s stiller skarpt på årets nye stjerner, somi 2004 har fyldt øregangene, æteren og tv-skærmene med dereshit.

P3 Respekten


Niarn
Skanderborg 25
Karen
Nik og Jay
Thomas Troelsen

P3s dybe buk til dem, som er sejere endpolitiet tillader. Æren går til et band eller en solist, somfortjener ros for sit modige statement eller ekstraordinæreindsats.

P3 Eksperimentet


Hystereo
Ikscheltaschel
Mikael Simpson
Nobody beats the beat
Anders Trentemøller

P3s pris til de musikalsk nytænkende. Givestil dem, som udmærker sig ved at eksperimentere med sprog, udtryk,genrer eller teknik. Dem, som i kraft af deres opfindsomhed gav osen overraskelse i 2004.