P4 hylder danskernes opfindelser og gode ideer

Nyt P4-program sætter fokus på kreative løsninger og påfund. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers vil være med til at vurdere og bedømme lytternes ideer.

René Sabro (til venstre) er vært, og Lukas Seier Dencher er reporter på programmet ’P4 finder på’, som sendes på P4 de seks ”skæve” helligdage her i foråret, skærtorsdag, langfredag, 2. påskedag, store bededag, Kristi himmelfartsdag og 2. pinsedag. (© René Sabro)

En remoulade-skraber, der sikrer, at du får det sidste ud af tuben og en skybrudsventil til nedløbsrøret, så kælderen ikke bliver oversvømmet.

Danskernes krøllede hjerner har i årevis fundet på store og små opfindelser til brug i hverdagen. Og det vil P4 nu hylde i et helt nyt radioprogram, kaldet ’P4 Finder På’, som bliver sendt første gang skærtorsdag den 18. april klokken 15.03.

’P4 Finder På’ har samtidig allieret sig med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der i de første tre programmer vil vurdere og bedømme lytternes ideer.

Fra teksten

Bag mikrofonen vil P4-vært René Sabro sammen med reporter Lukas Seier Dencher i seks programmer tage et kig på alverdens løsninger og kreative påfund. Fra de helt små ”køkkenbords-ideer” til opfindelser, der går verden rundt.

'P4 Finder På' sendes

Skærtorsdag (d. 18. april) kl. 15-18

Langfredag (d. 19. april) kl. 16-18

2. påskedag (d. 22. april) kl. 15-18

Store bededag (d. 17. maj) kl. 16-18

Kr. Himmelfartsdag (d. 30. maj) kl. 15-18

2. pinsedag (d. 10. juni) kl. 15-18

Blandt andet får de besøg af en kendt håndboldspiller, der har opfundet en helt særlig taske til sin håndbold:

- Den kan man ikke bare lægge ned i tasken, for den er jo fyldt med harpiks. Selvom det lyder mega-oplagt, så var der simpelthen ingen, der havde opfundet sådan en taske før. Så det gjorde hun, og nu har hun solgt ideen til et firma, der producerer sportstøj, fortæller Réne Sabro.

Minister vil høre lytternes ideer

Der bliver både plads til etablerede idemagere og amatøropfindere i ’P4 Finder På’, og vært René Sabro og reporter Lukas Seier Dencher håber da også, at lytterne selv er klar til at byde ind med deres gode ideer og opfindelser.

- Det kan være en idé, de er kommet på ved køkkenbordet i går, men det kan også være opfindelser, som de allerede er nået langt med.

’P4 Finder På’ har samtidig allieret sig med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der i de første tre programmer vil vurdere og bedømme lytternes ideer.

- Han ved jo, hvad han taler om, for han har været med i tv-programmet ’Løvens Hule’, og har vurderet massevis af gode ideer, siger René Sabro.

Ministeren vil i programmerne belønne de bedste lytter-ideer med en helt speciel ’P4 Finder På’-kop.

Fra idé til opfindelse

Udover at sætte fokus på selve opfindelserne undersøger René Sabro og Lukas Seier Dencher også hele processen – fra den gode ide opstår, til at den endelige opfindelse står klar.

Blandt andet taler de med nogle af de skoleelever fra folkeskoler og gymnasier, der til dagligt arbejder systematisk med gode ideer i skoletiden. Og så besøger ’P4 Finder På’ også Patent- og Varemærkestyrelsen, der hjælper folk med at sikre rettighederne til deres ideer.

- Men skal huske, at hvis man har en god idé, så skal man tage patent på den. Så kan naboen ikke stjæle den. Der kan jo faktisk være rigtig mange penge i det, siger René Sabro.