P4 mindes Otto Brandenburg

Den folkekære sanger og skuespiller Otto Brandenburg er død, 72 år gammel. Søndag 4. marts tegner Jørgen de Mylius et portræt af manden med den rustne stemme, der gav danskerne et væld af uforglemmelige øjeblikke.

Jørgen de Mylius er i studiet hos Frank Esmann og fører seerne gennem mindeværdige kapitler i dansk rocks snart 50-årige historie. Billedet: Otto Brandenburg (Foto: Ulla Voigt © Type 1)

Den folkekære sanger og skuespiller Otto Brandenburg er død, 72år gammel. Søndag 4. marts tegner Jørgen de Mylius et portræt afmanden med den rustne stemme, der gav danskerne et væld afuforglemmelige øjeblikke.

Han slog igennem som teenageidol i de sene1950’ere. Med bløde knæ og svømmende øjne satte han pigehjerter ibrand. Den unge sangers inspirationskilder var Elvis Presley ogTommy Steele, men vokalistisk var det i virkeligheden jazzsangerenFrank Sinatra, han slægtede på.

Otto Brandenburgs image blev fast forbundetmed opvæksten på den københavnske stenbro, og den populære croonerfik tidligt i karrieren tilnavnet ’baggårdspumaen’, som skullefølge ham resten af livet. Det på trods af at han rent faktisk blevfødt i den vestjyske landsby Hejnsvig.

At han indtog sidstepladsen ved Melodi GrandPrix i 1960 er for længst gået i glemmebogen. For det var ved dennelejlighed, at han lancerede den udødelige slager ’To lys ved etbord’ - en sang som huskes længe efter, mange vindersange erglemt.

Gerningen som skuespiller bidrog også tilBrandenburgs popularitet, og mange husker ham som den sympatiskekranfører i filmen ’Gummi-Tarzan’. En rolle, han i øvrigt fik enBodil for. Senere lyste han op i Lars von Triers tv-serie’Riget’.

Otto Brandenburg døde torsdag 1. marts efterlængere tids sygdom.

Søndag 4. marts kl. 19.05 sender P4 enmindeudsendelse, hvor Jørgen de Mylius igennem to timer ser tilbagepå et liv med op- og nedture - og frem for alt: Et væld afudødelige sange fra Danmarks største crooner.

DR1 mindes også Otto

Samme aften sender DR1 et portræt fra 1994 afOtto Brandenburg. Her er Thomas Winding på besøg i Ottos have, ogsammen filosoferer de over livet, døden, blomsterne og kunsten.Undervejs vises klip fra Brandenburgs lange og begivenhedsrigekarriere. Fra Four Jacks over solokarrieren som Danmarks førendeteenageidol til skuespilkarrieren i tv-teaterets 'Tilløkke Herbert'og 'Gummi-tarzan'.

Se portrætudsendelsen 'Otto Brandenburg -Pumaen på spil' søndag 4. marts kl. 21.55 på DR1.

Udsendelsen blev sendt første gang 20. august1994.

Facebook
Twitter