Påskefilm på DR1 med drama, gys og spænding

Påsken på DR1 byder på en dansk tv-premiere med Paprika Steens film ’Lad de små børn’ og masser af spænding og gys med blandt andet James Bond, Zorro og ’Mumien vender tilbage’.

Påsken på DR1 byder på en dansk tv-premiere med Paprika Steensfilm ’Lad de små børn’ og masser af spænding og gys med blandtandet James Bond, Zorro og ’Mumien vender tilbage’.

Paprika Steens debut som spillefilmsinstruktør’Lad de små børn’ får tv-premiere på DR1 2. påskedag. Filmen, derer fra 2004, har Sofie Gråbøl og Mikael Birkkjær ihovedrollerne som Britt og Claes, der på hver deres måde kæmper forat komme over tabet af deres datter.

Det er Kim Fupz Aakesen, mandenbag en række af dansk films største succeser, der står for manustil filmen, der blev rost for at byde på realisme og drama spædetop med en forsonende humor. ”En både følsom og bramfri debutfilm”,”skuespillerne imponerer over hele linien” og ”stof til eftertanke”var nogle af anmeldernes roser til filmen, der viser to heltforskellige sider af, hvordan man tackler eller ikke tacklersorgen. For mens Britt begraver sig i sit arbejde somsocialrådgiver og bliver lidt for optaget af den unge enlige morMalene og hendes lille datter, kan Claes slet ikke få det til atfungere på arbejdet. Hele hans verden kommer til at dreje sig omden vrede og bitterhed, han oplever. Og han kan slet ikke tale medBritt om det.

Bond og maskerede hævnereMenpåsken byder på andet og mere end dansk drama. James Bond er påbanen i skikkelse af Pierce Brosnan i ’The World Is NotEnough’ fra 1998. Helt uden dansk islæt er denne Bond-film dogikke. Vor hjemlige Ulrich Thomsen har nemlig en rolle somskurk i filmen, hvor Bond i Aserbajdjan skal beskytte skønhedenElektra og hendes olie mod terrorister med atomvåben. Undervejs kanman blandt meget andet møde Bond i en skudduel på vej ned adydersiden af en svejtsisk bank, i en speedbådjagt på Themsen, ikamp med en angribende helikopter med rundsave og sidst men ikkemindst i en synkende ubåd med en tikkende atombombe og entænderskærende skurk.

Der er også masser af action, eventyr samtstjerner i ’Zorro - Den maskerede hævner’. AnthonyHopkins og Antonio Banderas har hovedrollerne som DonDiego de la Vega og hans unge protegé, der rider ud som den nyZorro. Sammen med Don Diego går Zorro til kamp mod de spansketyranner og med fare for liv og lemmer redder Zorro Diegosunderskønne datter Elena, spillet af CatherineZeta-Jones.

Ægyptisk gys

Endnu mere gys er deri ’Mumien vender tilbage’ fra 2001.  Her genopstår denondskabsfulde og gruopvækkende mumie Imhotep på British Museum iLondon.

Året er 1933, og menneskehedens skæbne liggerendnu engang i eventyreren og arkæologen O’Connell’s hænder, daImhotep i sine morderiske planer om udødelighed slår pjalternesammen med den snu og smukke arkæolog Meela for at vække den ondehalvgud, Skorpion-Kongen, til live igen.  Brendan Fraserspiller O’Connell, der udover at redde menneskeheden også skal nåat redde sin 8-årige søn, før det er for sent.

Sinbad Søfareren

Hvis denklassiske gyser er for meget for de mindste, kan de i stedet vælgeat se ’Sinbad: Legenden på de syv have’, der er påskens storeanimationsfilm fra Steven Spielbergs filmselskab Dreamworks. Filmen, der er fra 2003, fortæller historien om den dumdristige ogberygtede slyngel Sinbad og hans vilde eventyr på de syvverdenshave.

Blandt påskens øvrige film, der kan kalde påsmilebåndet er de to danske film: ’Olsen-banden går i krig’ og’Italiensk for begyndere’.

Facebook
Twitter