Per Pinstrup-Andersen modtager DRs Rosenkjærpris

DRs Rosenkjærpris gives i år til en verdenskendt kapacitet inden for fødevarepolitik og globale er-næringsspørgsmål.

DRs Rosenkjærpris gives i år til en verdenskendt kapacitet indenfor fødevarepolitik og globale er-næringsspørgsmål.

Per Pinstrup-Andersen modtager Rosenkjærprisen for sinmedrivende og engagerede formidling. Han eruovertruffen i rollensom inspirator og igangsætter, en dimension af hans talent, somsikrer at hvad enten man møder Pinstrup-Andersen som forelæser,forfatter eller debattør er det altid en medrivende oplevelse, derafspejler hans dybe engagement i u-landenes fødevaresituation ogfremtid.

Per Pinstrup-Andersen (f.1939) har som landbrugsøkonombeskæftiget sig med u-landenes fødeva-resituation i en lang oginternational karriere. Hans videnskabelige produktion erimponerende: mere end 400 titler er det foreløbig blevet til.Gennem mange år har Per Pinstrup-Andersen forsøgt at foreneteknologipessimister og -optimister i en fælles forståelse afmulighederne og problemerne med bioteknologi og gensplejsning.Altid med fokus skarpt rettet imod det som han har gjort til sitlivs opgave: at støtte ulandene i at omlægge dereslandbrugspolitik, og dermed redde nogle af verdens 800 millionerunderernærede mennesker.

Per Pinstrup-Andersen var fra 1992 -2002 generaldirektør for Detinternationale institut for forskning i Fødevarepolitik, IFPRI, iWashington. Den 1. januar tiltræder han som professor iulandsøkonomi ved Landbrughøjskolen i København og 1. februar 2003bliver han udnævnt som professor ved Cornell Universitet iUSA. Han har tidligere modtaget flere udmærkelser, diplomer og priser,blandt andet den meget prestigefyldte landbrugs- og fødevarepris"World Food Prize" for sit arbejde for verdens fattigstebønder.

DRs Rosenkjærpris er opkaldt efter magister Jens Rosenkjær, somvar foredragschef i DR og den tildeles en fremtrædendevidenskabsmand eller kulturpersonlighed, som har formidlet etvanskeligt emne på dansk. Prisen er på kr. 25.000,- ogprismodtageren forpligter sig til at holde 5-6 radioforedrag om etvægtigt videnskabeligt eller kulturelt emne. Den overrækkes i årfor 35. gang af radiodirektør Leif Lønsmann torsdag den 28.november klokken 11.30 i Rådssalen i Radiohuset.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter