Politiskolen på DR1

’Politiskolen’ på DR1 er en ny dokumentar i fire afsnit, der følger Louise og Mudi's forsøg på at gennemføre deres drømmeuddannelse på Politiskolen. Den giver et menneskeligt og sjældent indblik i en verden mange har en mening om, men som få rigtig kender.

’Politiskolen’ på DR1 er en ny dokumentar i fire afsnit, derfølger Louise og Mudi's forsøg på at gennemføre deresdrømmeuddannelse på Politiskolen. Den giver et menneskeligt ogsjældent indblik i en verden mange har en mening om, men som fårigtig kender.

’Politiskolen’ er en dokumentarserie i fireafsnit, som følger to unge mennesker, der er kommet gennem nåleøjettil deres drømmeuddannelse. Begge bliver de dog hurtigt klogere påderes evner og talenter - eller mangel på samme. DR1 sender allefire afsnit tirsdage kl. 20.30, og første afsnit sendes tirsdag 23.oktober.

’Politiskolen’ er tilrettelagt af KasperTorsting, der bl.a. stod bag den kritikerroste film 'RocketBrothers' om bandet Kashmir, og senest har vundet tre priser vedOdense Film Festival for hans hudløse portræt af Popstars-fænomenetJon Nørgaard i filmen 'Solo'.

Det er første gang at et tv-hold har fåetubegrænset adgang til Politiskolen, og resultatet er et nærværendeportræt af to unge menneskers vej gennem - bogstavelig talt - ildog vand for at få opfyldt deres drøm.

Christianshavnerpigen ogindvandreren

Christianshavnerpigen Louise drømmer om atblive en del af politiets eliteenhed, Aktionsstyrken, menklasselæreren Arne er meget i tvivl, om hun overhovedet kangennemføre politiuddannelsens første år. Hendes personlighed - ogpåklædning - er ikke ligefrem noget, Politiskolen er vant til.

Indvandreren Mudi fra Gjellerupparken i Århusdrømmer om at være det link, der i fremtiden kan forbindeindvandrerkulturen med det danske politi. Hans store problem erimidlertid, at han hurtigt bliver stresset i pressede situationer.Problemerne bliver heller ikke mindre af at hans bagland kalder hamforræder, da han trækker i uniformen i forbindelse med et et-ugespraktik forløb.

Fra romantiske forestillinger til barskerealiteter

Allerede efter få måneders uddannelse blivereleverne konfronteret med de barske realiteter under en ugespraktikophold på en politistation. Det er her, ansigt til ansigtmed en meget konkret virkelighed, at deres romantiskeforestillinger om en tilværelse som hyggelig panserbasse ellerfantasier om heltegerninger som hårdkogt strømer for første gangbliver punkteret.

  • Politiskolen på DR1, fra tirsdag 23.oktober kl. 20.30 og fire tirsdage frem.

Facebook
Twitter